PINKOVA VODITELJICA SE PONOVO NALUPETALA, MOGUĆI I PROTESTI: "Nadmašila je svoj dosadašnji primitivizam i nevaspitanje"

Kako u saopštenju navode, Jeremić je svojom izjavom da saradnici kojima je nadređena nemaju pravo na bolovanje ako imaju temperaturu ili osjećaju malaksalost, već bi trebalo da uzmu lijekove i dođu na posao „naročito kad se radi emisija za Božić“, ne samo da uvrijedila svoje kolege, već se i narugala humanosti i zdravom razumu.

  • Mini market

  • 06. Jan. 2024  

  • 4

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) osudio je izjavu voditeljke televizije Pink Jovane Jeremić, da članovi tima koji zajedno sa njom rade jutarnji program moraju da dođu na posao čak i kad su bolesni jer ona ne toleriše izostanke.

Kako u saopštenju navode, Jeremić je svojom izjavom da saradnici kojima je nadređena nemaju pravo na bolovanje ako imaju temperaturu ili osjećaju malaksalost, već bi trebalo da uzmu lijekove i dođu na posao „naročito kad se radi emisija za Božić“, ne samo da uvrijedila svoje kolege, već se i narugala humanosti i zdravom razumu.

"Porukom upućenom kolegama da ne smiju da koriste bolovanje Jovana Jeremić ne samo da je nadmašila svoj dosadašnji primitivizam i nevaspitanje koje redovno izriče kao voditeljka jutarnjeg programa na Pinku već je pljunula u lice i javno ismijava zakone u Srbiji koji svakom zaposlenom garantuju pravo na korišćenje bolovanja svaki put kada je to nužno. Ne samo da pravo na bolovanje u Srbiji ne odobrava bahata i nadobudna Jovana Jeremić, koja se drznula da kaže tako nešto, već doktori. Tako nešto bahato i bezobrazno nije smjelo da bude izrečeno u programu bilo koje televizije, a kamoli one sa nacionalnom frekvencijom koju Pink ima“, navode iz SKOJ.

SKOJ poziva nadležne inspekcijske organe da hitno provjere da li Jovana Jeremić govori istinu kada tvrdi da je zaposlenima na Pinku koji rade jutarnji program sa njom zabranjeno korišćenje bolovanja te da na posao moraju da dolaze bolesni uz obavezu da popiju lijekove kako bi izdržali radni dan. Ako se pokaže da je to tačno odgovorni za kršenje prava zaposlenih na liječenje i korišćenje bolovanja moraju biti odmah strogo i adekvatno kažnjeni, ističu oni.

Također, od uredništva televizije Pink SKOJ zahtjeva da se ogradi od skandalozne i neljudske izjave Jovane Jeremić kao i da je sankcioniše zbog verbalnog šikaniranja članova svoje ekipe.

Omladinski Savez poziva novinarska udruženja, sindikalne organizacije i udruženja koja se bave radničkim i ljudskim pravima da osude bezočnu i besprizornu izjavu Jovane Jeremić kojom se vređa dostojanstvo i ugrožava zdravlje zaposlenih koji učestvuju u snimanju i emitovanju emisije koju ona vodi.

"Zgrožen zbog antiradničkih i anticivilizacijskh poruka Jovane Jeremić SKOJ će nakon okončanja praznika organizovati proteste ispred televizije Pink na kojima će biti traženo od nje da se izvini kolegama i javnosti. Na taj protestni skup će biti pozvane i sve druge progresivne organizacije koje djeluju u Srbiji", poručuju iz ovog saveza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...