PREDSJEDNIK SRBIJE TVRDI DA STRANCI STVARAJU ŠIRI FRONT PROTIV NJEGA: Priznao da njegova stranka gubi…

Vučić je prvo kratko govorio o posjeti takozvane diplomatske petorke, ponavljajući uglavnom već ono što je već rečeno.

  • Regija

  • 22. Okt. 2023  

  • 1

Aleksandar Vučić gostovao je u Jutarnjem program TV Pink, gdje je pričao o Banjskoj, sankcijama, sastanku sa petočlanim timom posrednika, opoziciji i o procentima podrške svih stranakama, kada je naveo da postoji mogućnost da Srpska napredna stranka ne dobije većinu glasova na izborima 17. decembra, piše beogradski portal Direktno.rs.

Vučić je prvo kratko govorio o posjeti takozvane diplomatske petorke, ponavljajući uglavnom već ono što je već rečeno.

"Njihov jedini cilj na kraju krajeva je da priznamo nezavinso Kosovo, da li je to razlog Banjska ili ne, može u taktičkom smislu da promijeni, ali strateški ne. U EU 22 zemlje od 27 su priznale Kosovo, kao i SAD, za nas tu nema lakih stvari, ali vjerujem, i hoću da uvjerim ljude da ćemo pronaći neki izlaz da Srbija nastavi da gura u poboljšanju infrastrukture, privrede i zdravstvenih usluga, a da očuvamo srž naših nacionalnih interesa", rekao je Vučić.

"Ne bih da govorim o pritiscima, oni imaju svoju politiku i kažu svoje viđenje koje je potpuno suprotno od onog što mi vidimo, kad god pitamo za pravne norme tim gore po pravne norme. Na osnovu čega je Kosovo nezavisno, pa na osnovu njihove odluke, a ne na osnovu nekog pravnog akta. Oni neće promijeniti svoj stav, biće još snažniji u nastojanjima da pokažu da ne griješe, jer velike sile ne 'greše'", zaključio je predsjednik Srbije.

Potom je najavio novi odlazak u Brisel.

"Očekujem da četvrtak, petak idem u Brisel ponovo, bit će borba, Ana je utorak i srijeda u New Yorku, nemojte me držati za riječ, pa onda i ona ide u Brisel, možemo biti zajedno tamo, ja da nagrabusim oko Kosova, a ona ljepšim povodom", naveo je Vučić.

Poslije toga tema je bila opozicija, odnosno pismo upućeno evropskom komesaru Josepu Borrellu, ali je došlo do male zabune između voditeljice Jovane Jeremić i Vučića, o kojim tačno političarima iz opozicije je riječ.

"Srpska prozapdna opozicija koju predvodi Đilas, šta vam to znači, ono što je pričao (Miloš) Jovanović, da li on nije prozapadna", rekao je Vučić ne dovršavajući rečenicu, a onda su puštena dva kratka snimka na kome o pismu opozicije govori Nebojša Zelenović, predsjednik stranke Zajedno Moramo, koga je Jovana Jeremić nazvala "Miloš Zelenović".

"Ne mogu u ovom trenutku da se sjetim, ali gotovo sam siguran da nije Miloš", uzvratio je Vučić.

"Vidio sam da su pisali neko pismo, na kraju krajeva sve se to svodi na iste ljude, to je jedinstven slučaj u svijetu, nigdje i nikad neko iz opozicije da traži da neko uvede sankcije protiv njegove zemlje, jer kad se uvode protiv predsjednika, to je loše za imidž zemlje", rekao je Vučić podvom pisma dijela opozicije.

"Oni se sekiraju što sankcija nema, to je toliko antidržavni i antinarodni pristup da sam i ja bio šokiran, znao sam da to čine u četiri zida, ali oni su držali konferenciju za medije o tome", dodao je Vučić.

Potom je pušten snimak na kome govori Miloš Jovanović, lider Novog DSS.

alt

FOTO: Printscreen/TV Pink

Vučić je zaključio da je cilj napraviti što širi front protiv SNS.

"Cilj je da SNS supuste na 37 posto, SPS da dignu na 14 posto, da daju desnici 16 posto, da prozapadnu opoziciju ostave na 23 posto, i da onda SNS nema većinu", naveo je Vučić.

"Imat ćete jednu listu koju će da vodi Tepić i ovaj Miroslav Aleksić, ali je to suštinski Đilas. On donosi odluke, ako hoćete da Đilas upravlja Srbijom dajte glas. Đilas će da vodi Srbiju i ako pobjede desničari, sjetite se samo kako su se svi ujedinili", rekao je Vučić, podsjećajući na dešavanja oko beogradskih izbora 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...