ISPALJENE TRI RAKETE: Novi napad Huta na trgovačke brodove u Crvenom moru, projektile presrela američka mornarica

"Jedna raketa pala je u more. Druge dvije rakete uspješno su presretnute i oborene od USS Gravely. Nije bilo prijevljenih povrijeđenih niti štete na brodu", navodi se.

  • Svijet

  • 24. Jan. 2024  

  • 0

Pripadnici pokreta Huti ispalili su više projektila na teretne brodove koji su prolazili kroz moreuz Bab al Mandeb koje su presreli ratni brodovi američke mornarice. 

Brodska kompanija Maersk saopćila je da su njeni prodovi plovili pod američkom zastovom i da su se okrenuli nakon što su vidjeli eksplozije u blizini.

Kompanija navodi da su brodovi i posada neozlijeđeni, te da će se vratiti u Adensi zaljev.

Američka Centralna komanda povodom napada saopćila je da su Huti ispalili tri protivbrodske balističke rakete iz područja Jemena.

"Jedna raketa pala je u more. Druge dvije rakete uspješno su presretnute i oborene od USS Gravely. Nije bilo prijevljenih povrijeđenih niti štete na brodu", navodi se.

Ranije je agencija Velike Britanije za pomorske trgovinske operacije saopćila da je primila dojavu o eksploziji 100 metara u blizini broda kod jemenskog lučkog grada Mokha.

Moreuz Bab al Mandeb je južni izlaz Crvenog mora i povezuje da s Adenskim zaljevom i Indijskim okeanom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...