TARIK GA JE BLIJEDO GLEDAO: Takmičar u "Milijunašu" imao priliku osvojiti ogroman iznos novca, nažalost nije gledao film...

Mladić je prvi džoker zatražio na 6. pitanju u kojem se tražio naziv drame u kojoj je Čehov pisao o propadanju plemenitaša.

  • Show

  • 02. Feb. 2024  

  • 0

Novi emisiju "Milijunaša" je otvorio 24-godišnji Filip Španić, nastavljač iz prethodne emisije u kojoj je s pet tačnih odgovora, osvojio 150 eura. Diplomirao je molekularnu biologiju, trenutno je nezaposlen te u odlasku na doktorat u Francusku.

Mladić je prvi džoker zatražio na 6. pitanju u kojem se tražio naziv drame u kojoj je Čehov pisao o propadanju plemenitaša.

Uz pomoć publike koja je s visokih 78% glasala za odgovor Višnjik, osvojio je 300 eura i nastavio igru.

Filip je samostalno odgovorio na iduća tri pitanja i osvojio 2.500 eura.

 
Filip Španić, Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT

Novu pomoć džokera zatrebao je na 10. pitanju kojim se prelazi drugi prag.

„Zbog velikog potresa, 2015. se niko na svijetu, nije...”, glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su: popeo na Mount Everest, molio u Meki, utrkivao na Imoli, divio Mona Lisi.

Nakon što je iskoristio džoker "pola-pola", ostao je u dilemi te je u pomoć pozvao i prijatelja koji je potvrdio njegove sumnje te je Filip tačnim odgovorom osvojio 5.000 eura.

Filip Španić, Foto: Tko želi biti milijunaš?/HRT 

Ipak, igra mladića zaustavljena je na idućem, filmskom pitanju o znanstveniku koji se ne pojavljuje kao lik u filmu Oppenheimer.

Iako je gledao film, nažalost nije odgovorio tačno i ostao je pri osvojenom iznosu od 5.000 eura.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...