SVI SU BILI ZADOVOLJNI: Slavni glumac odbio je audiciju za Top Gun, odabrao je raditi na Tarantinovom hitu

Mladi je glumac dobio ulogu u Once Upon a Time in Hollywood te je u filmu utjelovio ubojicu Texa Watsona i člana obitelji Manson. Kako prenosi HuffPost, Butler je o ovome pričao u podcastu Happy Sad Confused.

  • Show

  • 02. Feb. 2024  

  • 0

Glumac Austin Butler, koji se proslavio ulogom Elvisa i sada čeka izlazak nove ratne serije Masters of Air, otkrio je da je jednom odbio ulogu u popularnom blockbusteru.

Kako je ispričao, bio je suočen s teškom odlukom kada je trebao odabrati hoće li glumiti u Tarantinovu Once Upon a Time in Hollywood ili drugom dijelu Top Guna, prenosi Index.hr.

Glumac je bio pozvan na audiciju za Top Gun: Maverick, ali je to na kraju odbio i odlučio raditi s Quentinom Tarantinom. 

Mladi je glumac dobio ulogu u Once Upon a Time in Hollywood te je u filmu utjelovio ubojicu Texa Watsona i člana obitelji Manson. Kako prenosi HuffPost, Butler je o ovome pričao u podcastu Happy Sad Confused.

"Već sam se sastao s njim pa sam to i učinio", ispričao je glumac, misleći na sastanak s Tarantinom na kojem su pričali o njegovoj ulozi u filmu.

Da je pristao na audiciju za Top Gun: Maverick, Butler bi trebao odglumiti Roostera, kojeg je glumio Miles Teller. No, kako prenosi Variety, tvorci Top Guna nisu bili sigurni je li Austin Butler u to vrijeme bio premlad za ulogu, pa su na kraju svi bili zadovoljni odlukom.

Najnoviji projekt mladog glumca je ratna serija Masters of Air, koju su režirali Steven Spielberg, Tom Hanks i Gary Goetzman. Oni su radili i na uspješnim miniserijama Band of Brothers i The Pacific. Serija je nastala prema istoimenoj knjizi pisca Donalda L. Millera, a prilagođena je scenariju koji je napisao John Orloff.

Podsjetimo, glavni fokus u seriji bit će na psihološkoj i emocionalnoj šteti koju je rat nanio mladićima koji su pomogli u uništavanju Hitlerovog Trećeg Reicha. Serija je za gledanje dostupna na streaming-platformi Apple TV Plus od 26. januara.    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...