URNEBESNO: Molitva za Milorada Dodika -"Oče naš stranački i politički, ne uvedi nas u iskušenje da ostanemo bez tebe..."

Satirični tekst o predsjedniku bh. entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku, hit je na internetu.

  • Show

  • 04. Feb. 2024  

  • 0

Piše: SLOBODAN DURMANOVIĆ 

„S obzirom da sve ozbiljnije postaje ovo smiješno suđenje predsjedniku Dodiku pred takoreći strašnim sudom po nalogu onog turiste Šmita, Izvršni komitet SNSD-a donio je odluku da svi članovi stranke u narednom periodu svakodnevno upućuju molitvu predsjedniku Dodiku, kako bismo i na taj način pomogli prije svega njemu, ali i sebi u teškim izazovima i vremenima koja slijede!“, saopštio je Izvršni komitet SNSD-a nakon hitne telefonske sjednice.

„Naravno, svaki član koji je vjernik, dan može početi Očenašom, ali odmah nakon toga, treba da izgovori molitvu i predsjedniku Dodiku, koja je ujedno i molitva za njegovo dobro političko zdravlje i dugovječnu vladavinu, a čiji tekst neće biti teško naučiti napamet, jer je veoma sličan Očenašu, a glasi ovako:

- Oče naš stranački i politički, koji si među nama i stalno bdiješ nad nama, da se i dalje sveti ime tvoje u ovom carstvu koje je tvoje, da bude uvijek volja tvoja, prva i posljednja riječ među nama i svima ostalima! Oče naš stranački i politički, hljeb naš nasušni i poslova i pravde daj nam danas onoliko koliko si u mogućnosti i oprosti nam što ti još nismo dugove naše vratili, jer ćemo to sigurno učiniti, kao što i mi opraštamo dužnicima svojim koje smo do neba zadužili.

Oče naš stranački i politički, ne uvedi nas u iskušenje da ostanemo bez tebe u ovoj užasnoj političkoj areni i izbavi nas od zla i među nama i oko nas. Jer, ovdje je tvoje carstvo i sva tvoja politička sila i slava i nema jače i veće u godinama i decenijama koje slijede!“, navodi se u saopštenju Izvršnog komiteta SNSD-a.  

“Ovom molitvom uputićemo sve neupućene da politički život i djelo predsjednika Dodika postaju vječna zaostavština našeg vjerujućeg naroda, da ne bude zaostao i zatucan, ali i da predsjednik lično još dugo neće otići u političku penziju i vječnost, što javno i tajno priželjkuju svi oni koji đavolski misle i govore. Predsjednik ima još puno toga da uradi u sadašnjosti, a u ovoj našoj stranačkoj bogomolji mi smo se zakleli njemu na vjernost i dali vječni zavjet jedni drugima da nikakvog Judu ne primimo u naše redove.

A ako se neki takav slučajno pojavi među nama da za tuđe srebrenjake izda ovaj zavjet, zaboravljajući sve srebrenjake kojima smo ga mi darivali, bolje neka sam izađe iz ovog našeg bratstva i grupnog jedinstva, nego da ga mi izopštimo na naš način!

Neka svi znaju da nam stalno prilaze novi hodočasnici koji su slušali naše propovijedi i da postajemo svakim danom sve brojniji. Vide oni da mi u našoj bogomolji neutješnima pružamo utjehu, beznadežnima budimo nadu, usamljenima osjećaj pripadnosti, uplašenima osjećaj sigurnosti, a ucijenjenima pravo na izbor, jer to smo mi: sigurna kuća za sve vas koji gajite naše tradicionalne vrijednosti, pravdoljubivost, istinoljubivost i, prije svega, empatiju prema predsjedniku Dodiku.

Neki žele da nam ukinu ove naše vrijednosti, ali možete biti spokojni, jer ćemo mi i dalje sve postavljati na svoje mjesto. Vaše je samo da ispravite kičmu i da ne dozvolite da vaša djeca gledaju iz aviona ili retrovizora automobila i autobusa ovo naše prelijepo carstvo i odlaze trbuhom za kruhom po Evropi i svijetu!”, poručio je Izvršni komitet SNSD-a.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...