NA PUT SE SPREMA: Konaković ide u New Delhi na glavnu indijsku konferenciju o geopolitici i geoekonomiji

Na marginama konferencije ministar Konaković održat će niz bilateralnih sastanaka.

  • Vijesti

  • 20. Feb. 2024  

  • 0

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković boravit će od 21. do 23. februara 2024. godine u New Delhiju i prisustvovati Raisina Dialogue, glavnoj indijskoj konferenciji o geopolitici i geoekonomiji posvećenoj rješavanju najizazovnijih pitanja sa kojima se suočava globalna zajednica.

Tokom konferencije ministar Konaković sudjelovat će na panelu “Da li je razvoj žrtva rata?” te na specijalnim panelima posvećenim politici i aktuelnim zbivanjima tokom decenija “gledajuću unazad i unaprijed”.

Na marginama konferencije ministar Konaković održat će niz bilateralnih sastanaka. Uz čelnike i šefove vlada na konferenciji će učestvovati ministri, visoki vojni časnici, te predstavnici poslovne i akademske zajednice, prenosi Fena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...