NA MARGINAMA KONFERENCIJE U INDIJI: Konaković i Sijarto razgovarali o evropskom putu BiH

Na marginama konferencije u Nju Delhiju Konaković se danas susreo sa šefom mađarske diplomatije, ministrom vanjskih poslova i trgovine Peterom Sijartom. 

  • Vijesti

  • 21. Feb. 2024  

  • 2

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sudjeluje u radu indijske konferencije o geopolitici i geoekonomiji Raisina Dialogue u Nju Delhiju, posvećenoj rješavanju najizazovnijih pitanja sa kojima se suočava globalna zajednica. 

Na marginama konferencije u Nju Delhiju Konaković se danas susreo sa šefom mađarske diplomatije, ministrom vanjskih poslova i trgovine Peterom Sijartom. 

Ministri su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i napretku koji je posljednjih sedmica ostvaren na putu prema otvaranju pristupnih pregovora. 

Konaković je još jednom naglasio značaj nadolazećeg sastanka Europskog vijeća u martu 2024. godine sa nadom da će ta odluka biti pozitivna i pokretačka za Bosnu i Hercegovinu i region.  

Ministar Konaković naglasio je zahvalnost Mađarskoj na implementaciji Programa obrazovne i kulturne saradnje Stipendium Hungaricum  i pozdravio potpisivanje Memoranduma o razumijevanju (MoU) za period od 2023. do 2025. godine, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...