OSVOJIO NAJVIŠE GLASOVA ŽIRIJA I PUBLIKE: Evo ko će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu ove godine (VIDEO)

Donedavno javnosti nepoznati mladić iz Umaga, Marko Purišić, umjetničkog imena Baby Lasagna "upao" je kao rezerva na ovogodišnju Doru.

  • Show

  • 25. Feb. 2024  25. Feb. 2024

  • 0

Baby Lasagna pobjednik je Dore 2024. i predstavljat će Hrvatsku na takmičenju za pjesmu Eurovizije.

Baby Lasagna s hitom “Rim Tim Tagi Dim” osvojio je najviše glasova žirija i publike, javlja HRT te putuje u Malmö u Švedsku gdje će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu.

Takmičenje Pjesmu Eurovizije 2024. održat će se u Malmöu u u utorak 7. maja (prvo polufinale), četvrtak 9. maja (drugo polufinale) i subotu 11. maja (veliko finale).

Donedavno javnosti nepoznati mladić iz Umaga, Marko Purišić, umjetničkog imena Baby Lasagna "upao" je kao rezerva na ovogodišnju Doru. No, u kratkom roku oduševio je brojne fanove Dore i Eurosonga. Večeras je odnio čvrstu pobjedu na Dori, izboru hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije.

Senzacija je time veća jer mladi muzičar rekao kako mu uopće nije bio plan ići na Doru te da pjesma “Rim Tim Tagi Dim” nije bila pisana ciljano za festival, navodi N1.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...