STEVANDIĆ „BLJESNUO“ NA RTRS-u: „Da je Trojka imala hrabrosti da ne sluša strane mentore i ambasadore, BiH bi već bila u…“

Kazao je da su odnosi Srba i Rusa stariji od trenutnih odnosa u Evropi.

  • Mini market

  • 29. Feb. 2024  

  • 2

-Da je "Trojka" imala hrabrosti da ne sluša strane mentore i ambasadore, BiH bi već bila u pristupnim pregovorima sa EU, rekao je gostujući na RTRS-u Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske.

Nada se da će se do 21. marta, lideri stranaka koji čine vlast na nivou BiH, ipak nešto dogovoriti i dobijanje datuma otpočinjanja pregovora sa Evropskom unijom bi relaksiralo odnose.

-Mnogo toga je do njih - do toga da pokažu da mogu sami da donose odluke. Mi to radimo dugi niz godina. Republici Srpskoj niko ne postavlja funkcionere osim naroda. Nemojte misliti da mi odustajemo od Zakona o izboru sudija i od Apelacionog vijeća. Mi tražimo da sjedište bude u Banjaluci. Oni kažu: ne može u Banjaluci. Pa dođe Von der Leyen i kaže: nama to nije bitno. A Marfi kaže: ne može. Vidimo dvije vrste politike. Žao mi je što je Evropska lošija, poručio je Stavendić.

Govoreći o posjeti Crnoj Gori, Stevandić je ocijenio da su otoplili odnosi između Srba i Crnogoraca, kao i da se po dubini mnogo bolje komunicira.

-Nedavno odlikovanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika visokim ruskim ordenom pokazuje vjekovne dobre odnose Rusa i Srba, rekao je Stevandić.

-To ujedno ukazuje i na postojanje multipolarnog svijeta u kome vlada međusobno poštovanje, uvažavanje i nenametanje rješenja drugim narodima, dodao je Stevandić.

Kazao je da su odnosi Srba i Rusa stariji od trenutnih odnosa u Evropi.

-Bitno je da ne savijamo kičmu pred Zapadom, ali i da ne damo da nas slomi ovo moderno doba, rekao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...