DINO MERLIN KUPIO DVA STANA U LJUBLJANI: Najjeftinija nekretnina u Schellenburgu je 637.000 eura, a vlasnici su uglavnom Slovenci

Kupci nekretnina uglavnom su Slovenci, od liječnika, advokata, poduzetnika do uspješnih sportista. Među vlasnicima se izdvaja Edin Dervišhalidović koji je široj javnosti poznat pod umjetničkim imenom Dino Merlin. Kupio je dva stana u Schellenburgu.

  • Estrada

  • 29. Feb. 2024  29. Feb. 2024

  • 0

Dvanaest godina nakon rušenja starog Koloseuma, na križanju Gosposvetske ceste i Župančičeve ulice u Ljubljani zaživjelo je prestižno naselje Schellenburg, koje se na 10.000 kvadratnih metara sastoji od dvije zgrade - palače koja je dovršena i predana kupcima. Najjeftiniji od stanova košta 637.000 eura, dok se penthouse od 300 kvadratnih metara prodaje za 4,2 miliona eura.

Kupci nekretnina uglavnom su Slovenci, od liječnika, advokata, poduzetnika do uspješnih sportista. Među vlasnicima se izdvaja Edin Dervišhalidović koji je široj javnosti poznat pod umjetničkim imenom Dino Merlin. Kupio je dva stana u Schellenburgu.

Bosanskohercegovački pjevač važi za jednog od najuspješnijih i najprepoznatljivijih muzičara na Balkanu. Karijeru je započeo kao idejni tvorac, kompozitor i tekstopisac te pjevač pop-rock grupe Merlin koju je osnovao 1983. S bendom je izdao pet albuma prije nego što je 1991. krenuo u solo muzičke vode.

Od 1993. godine objavio je šest solo albuma, posljednji 2014. pod nazivom Hotel Nacional svrstan je među deset najprodavanijih albuma u svijetu na američkoj Billboardovoj ljestvici svjetskih albuma. Istoimenu turneju, koja je održana na četiri kontinenta, pratilo je milion fanova, prema podacima na njegovoj službenoj stranici.

U svojoj bogatoj karijeri Merlin je nanizao jedanaest evropskih i svjetskih turneja. Pet puta je rasprodao beogradsku Arenu i četiri koncerta na Olimpijskom stadionu Koševo u Sarajevu, kao i mnoge druge koncertne dvorane širom svijeta, stoji na stranici. Krajem prošle godine čak je četiri puta rasprodao zagrebačku Arenu, a nakon devet godina pjevač se vraća i u Ljubljanu. 1. i 2. marta nastupit će u Areni Stožice. Ulaznice za prvi koncert već su rasprodane.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...