DODIK NA SASTANKU SA LAJČAKOM PROMIJENIO PRIČU: "Mi smo za evropski put Bosne i Hercegovine" (VIDEO)

Evropski parlament juče je usvojio rezoluciju u kojoj traži da se Dodiku uvedu i evropske sankcije.

  • Politika

  • 01. Mar. 2024  

  • 5

Predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik na marginama diplomatskog foruma u Antaliji sastao se i sa bivšim visokim predstavnikom u Bosni i Hercegovini Miroslavom Lajčakom.

Šta je bila tema njihovih razgovora možemo da predostavljamo. Možda su evocirali i uspomene iz vremena kada je Lajčak bio visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini...

Ono što je večeras objavljeno na Dodikovom nalogu X se navodi da su razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u regiji i Bosni i Hercegovini da je RS za evropski put Bosne i Hercegovine.

"Iznijeli smo jasne stavove RS da smo za evropski put koji poštuje ustavnu strukturu Bosne i Hercegovine i da RS mora biti vidljiva u svim odlukama na tom putu".  

Sa Dodikom je i članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović.

Podsjetimo da se Dodik i Cvijanovićeva nalaze pod američkim i britanskim sankcijama. Evropski parlament juče je usvojio rezoluciju u kojoj traži da se Dodiku uvedu i evropske sankcije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...