NEW YORK TIMES OBJAVIO REZULTATE ANKETE: "Biden gubi od Trumpa za pet posto"

Dvostruko više birača misli da im je politika demokrata štetila nego im je koristila.

  • Svijet

  • 02. Mar. 2024  

  • 0

Anketa utjecajnog lista The New York Times pokazala je da američki predsjednik Joe Biden zaostaje za Donaldom Trumpom pet bodova, osam mjeseci prije predsjedničkih izbora.

Istraživanje registriranih glasača pokazalo je da bi 43 posto glasalo za aktuelnog demokratu da se izbori održe danas, dok bi 48 posto glasalo za bivšeg predsjednika i kandidata republikanaca - što je blagi skok u odnosu na posljednju anketu koju je NYT proveo u decembru.

Anketa također pokazuje negativne stavove o Bidenovom predsjedništvu, sa 47% neodobravanja njegovog bavljenja poslom šefa američke države, što je najveći rezultat njegovog vremena na funkciji.

Dvostruko više birača misli da im je politika demokrata štetila nego im je koristila.

Samo četvrtina ispitanika smatra da su SAD na dobrom putu, dok većina glasača smatra da je ekonomija u lošem stanju.

Anketa je sprovedena krajem februara sa Siena koledžom, privatnom obrazovnom institucijom u Njujorku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...