UOČI TURNEJE PO BiH: Popularne Frajle objavile album "Dnevnik duše" (VIDEO)

Željele smo ovim albumom još jednom pokazati da se sve može kad se žene slože, te da podsjetimo da je muzika univerzalni jezik ljubavi, kažu članice grupe

  • Estrada

  • 05. Mar. 2024  

  • 1

Petnaest divnih godina proletjelo je u trenu za Natašu Mihajlović, Jelenu i Nevenu Buča, kao i za vjernu publiku ženskog trija "The Frajle". Toliko je prošlo od njihovog osnivanja, a kako ljepše proslaviti jubilej nego novim albumom "Dnevnik duše" i početkom velike rođendanske regionalne turneje. Posebnost na albumu, ističu, upravo je singl "Prijatelj". Koliko prijatelja može stati u jednu pjesmu? Sudeći prema novom hitu, cijela regija s tendencijom da se poruka ljubavi i prijateljstva prenese i puno šire u svijet.

– “Dnevnik duše” došao je kao kruna dosadašnje karijere i muzičkog iskustva, a pjesma “Prijatelj” kao dragulj u toj kruni, rekla je Nevena Buča o singlu s novog albuma, na kojem su emocije i muziku Frajle udružile sa svojim prijateljima, eminentnim muzičarima – Sanjom Doležal, Sergejem Ćetkovićem, Adijem Šošeom, Lukom Basijem i Lozanom.

– Raditi s umjetnicima kakvi su oni, univerzalni je jezik muzike koji kao Frajle njegujemo posljednjih 15 godina. Naš jubilej slavimo s vjernom publikom, ali odlučile smo ići i korak dalje – podijeliti ga s našim dragim kolegama, rekla je Nevena Buča.

– Željele smo ovim albumom još jednom pokazati da se sve može kad se žene slože, te da podsjetimo da je muzika univerzalni jezik ljubavi, a mi samo svoje emocije pretačemo u note, dodala je Nataša Mihajlović, a treća Frajla Jelena Buča pokušala je objasniti koja je tajna njihovog uspjeha.

– Možda je naš najveći uspjeh to što su naši tekstovi vrckavi, životni, puni duha i emocije. Sve nove pjesme zapravo su život koji smo oblikovale u stihove. Jer nekad je smiješno, nekad tužno, ali je uvijek – naše i neponovljivo. Trajanje znači neku kvalitetu. Nama je muzika dala sve. I ljubav i odobravanje i publiku. A mi se odužujemo kroz nove pjesme i još bolje nastupe tokom ove godine na turneji koja je puna do posljednjeg mjesta, poručila je.

I upravo u emotivnom nastupu prošlo je predstavljanje “Dnevnika duše” u Novom Sadu, gdje su nastupile pred brojnim zvanicama, među kojima je bila i Tijana Bogićević, predstavnica Srbije na

Euroviziji 2017. godine, kao i prošlogodišnja senzacija s Beovizije – Princ. Cijeli album pustile su publici i onima koji će to tek postati na službenom kanalu na YouTubeu, a muzičku priču “Frajle” nastavljaju na velikoj regionalnoj turneji, koja u sljedećih mjesec dana objedinjuje 20-tak gradova.

Neki termini za Bosnu i Hercegovinu već su poznati: Tuzlanski BKC je na rasporedu 5. aprila, Kosača u Mostaru dan kasnije, a BKC u Sarajevu 7. aprila. Datumi za proljeće i ljeto i dalje se pune, a gdje god su kod nas nastupale, uvijek su doživjele lijepu povezanost i prijateljstvo s publikom svih generacija.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...