ŠTA SE DEŠAVA SA PRINCEZOM: Svjetske agencije povukle fotografiju Kate Middleton sa djecom zbog sumnje da je fotošopirana, palača se ne oglašava

"Prilikom detaljnijeg pregleda čini se da je izvor manipulirao fotografijom. Zamjenska fotografija neće biti poslana", priopćili su iz AP-a

  • Show

  • 11. Mar. 2024  

  • 0

Četiri foto agencije povukle su fotografiju princeze od Walesa, Kate Middleton, jer se sumnja da je fotošopirana. Fotografija koju je snimio princ William, a objavila Kensingtonska palača za britanski Majčin dan, prikazuje Kate s njihovo troje djece.

Ali Associated Press prvi je povukao fotografiju jer "nije zadovoljila" standarde foto agencije, koja je primijetila ‘nedosljednost u položaju lijeve ruke princeze Charlotte‘.

Kensingtonska palača odbila je komentirati ovu fotografiju, koja je ujedno i prva službena fotografija princeze nakon operacije abdomena kojoj je bila podvrgnuta prije dva mjeseca. Od tada se držala podalje od očiju javnosti.

Fotografija je objavljena na društvenim mrežama princa i princeze od Walesa s porukom od Catherine u kojoj je pisalo: "Hvala vam na lijepim željama i kontinuiranoj podršci u posljednja dva mjeseca. Želim svima sretan Majčin dan."

Ova objava vlastitih fotografija s posebnih obiteljskih prigoda postala je redovita praksa kraljevskog para, a najčešće ih je snimala Kate.

Fotografija je osvanula na naslovnicama nekoliko britanskih novina i web stranica, uključujući i BBC. No, kasno u nedjelju, Associated Press, jedna od međunarodnih agencija koje su distribuirale fotografiju, objavila je obavijest o povlačenju fotografije.

"Prilikom detaljnijeg pregleda čini se da je izvor manipulirao fotografijom. Zamjenska fotografija neće biti poslana", priopćili su.

Druga novinska agencija, Reuters, rekla je da je također povukla fotografiju "nakon što su je detaljnije pregledali nakon objave". Slijedila je treća agencija, AFP, koja je također izdala obavijest o obaveznom povlačenju fotografije. Getty Images bili su četvrti koji su povukli fotografiju.

PA Media, najveća britanska novinska agencija, preko koje kraljevska obitelj redovito objavljuje svoje službene informacije, rekla je da nije maknula fotografiju sa svog servisa. No, glasnogovornik je izjavio da agencija traži hitno pojašnjenje od Kensingtonske palače u vezi s izraženom zabrinutošću o manipulaciji.

42-godišnja Kate nakon operacije je provela 13 noći u londonskoj klinici blizu Regent‘s parka, a princ William dolazio joj je u posjete. Također ju je posjetio i svekar, kralj Charles, prije nego što je i sam završio na pretragama u istoj klinici.

Palača je podijelila šture detalje o njezinu stanju, što je izazvalo razna nagađanja na društvenim mrežama, ali su objavili da nije povezano s rakom.

Za vrijeme njezina boravka u zdravstvenoj ustanovi, palača je rekla da je princeza željela da njezini osobni medicinski podaci ostanu privatni, dodajući da želi "održati što je moguće više normalni život za svoju djecu".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...