IDEALAN PROLJETNI RUČAK: Začas napravite fettuccine sa šparogama i dimljenim lososom i oduševite ukućane

Lagano, zdravo i brzo...

  • Gastro

  • 12. Mar. 2024  

  • 0

Donosimo vam kremasti, osvježavajući i proljetni recept sa šparogama i lososom.

Šparoge je potrebno pripremiti na pari, a losos, kratko, na tavi. Sjedinite sve sastojke s tjesteninom i u roku od pola sata imate ukusan obrok na stolu.

Priprema: 

Odrežite krajeve šparoga i ogulite stabljike te ukoso sijecite.

Kuhajte šparoge na pari oko 3 minute dok lagano ne omekšaju, ali su i dalje jarko zelene. Poplahnite hladnom vodom, dobro ocijedite papirnatim ručnicima i ostavite sa strane. 

U velikom loncu zakuhajte vodu za tjesteninu.

Dok čekate da voda zakuha, u velikoj tavi otopite maslac. Dodajte ljutiku i pirjajte dok ne omekša. Umiješajte vrhnje za kuhanje i pustite da krčka oko 5 minuta dok se vrhnje ne zgusne. 

Losos narežite na komadiće, dodajte u slatko vrhnje te sklonite s vatre. Začiniti s paprom i limunovim sokom te dodajte šparoge.

Kada je voda zakuhala, dodajte fettuccine, jednom ili dvaput promiješajte pa nastavite kuhati još dvije ili tri minute nakon što je voda ponovno zakuhala. Dobro procijedite.

Kratko podgrijte umak. Prebacite tjesteninu u toplu zdjelu, prelijte umakom i izmiješajte. Pospite koprom i poslužite.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...