TESLA SPREMA IZNENAĐENJE: Stiže električni automobil u Golf klasi, cijena mu je najveći adut…

Uskoro početak proizvodnje kompaktnog električnog vozila.

  • Auto

  • 15. Mar. 2024  

  • 0

Izvršni direktor Elon Musk rekao je da je Tesla između dva velika vala rasta, pri čemu je prvi potkrijepljen sedanom Model 3 i crossoverom Model Y, a drugi se očekuje od jeftinijeg električnog vozila sljedeće generacije.

Troškovi proizvodnje modela sljedeće generacije smanjit će se s 28.000 dolara na 20.000 dolara i vjerovatno će imati oko 402 km dometa i biti bez staklenog krova, javlja Bloomberg razmišljanja Chrisa McNallyja analitičara Evervorea, koji je imao priliku razgovarati s Teslinim direktorima.

Velika rasprava bit će oko teme hoće li Teslin hardver za pomoć vozaču biti standardan i pretpostavlja se da bi ipak mogao biti opcija koja će koštati od 2000 do 3000 dolara.

Početak proizvodnje kompaktnog električnog vozila očekuje se krajem 2025. godina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...