NAPRAVITE KREM SUPU OD TIKVE JOŠ OVO POPODNE: Ima slatke i ljutkaste tonove, i savršena je

Krem supa od tikve s malo ugljikohidrata.

  • Gastro

  • 21. Mar. 2024  21. Mar. 2024

  • 0

Tikve imaju prilično malo ugljikohidrata.

A ova krepka supa jarkih boja ima slatke i ljutkaste tonove, i savršena je.

Sastojci:

2 kašike putera

100 g bijelog luka, nasjeckanog

100 g mladog luka, nasjeckanog

900 gr tikve, narezane na kockice

1,4 litre vode

2½ kašičice soli

120 ml čvrstog vrhnja za kuhanje

1 kašičica svježeg đumbira, naribanog

2 kašike narandžine korice

2 kašičice svježeg peršina, nasjeckanog (po želji)

Priprema:

1. U velikom loncu otopite puter na srednje jakoj vatri. Dodajte bijeli luk i dinstajte dok ne postane proziran, a zatim umiješajte mladi luk, lagano pržeći. Dodajte tikvu i vodu u lonac.

2. Pustite da zavri, a zatim smanjite na srednje nisku, dinstajući nepoklopljeno 20 minuta.

3. Kad bundeva postane mekana, upotrijebite štapni mikser ili prebacite smjesu u multipraktik i miksajte dok ne postane glatka.

4. Smjesu vratite u lonac i umiješajte so i vrhnje. Kuhajte još 5 minuta.

5. Maknite lonac s vatre i dodajte narendani đumbir i koricu narandže.

6. Poslužite vruće i ukrasite po želji. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...