GOTOVE SU ZA 15 MINUTA: Tako jednostavne, a tako ukusne mrkve od lisnatog tijesta i kremastog sira

Mogu ih napraviti čak i oni koji baš i nemaju iskustva u kuhinji, a finalni rezultat je čista fantazija.

  • Gastro

  • 25. Mar. 2024  

  • 0

Sastojci:

500 gr kremastog sira

paket gotovog lisnatog tijesta

svježi peršun

kopar

vlasac

prstohvat soli

Priprema: 

1. Za oblik mrkve, odnosno stošca, prije svega treba pripremiti kalupe od aluminijske folije. Otrgnite četvrtasti komad folije, preklopite je u trokut - pa još jednom u trokut, a nakon toga spojite krajeve kako biste dobili relativno čvrsto postolje na koje ćete namotati lisnato tijesto, prenosi Zadovoljna.hr i video postupka.

2. Lisnato tijesto narežite na trakice debljine dva prsta. Svaku trakicu omotajte oko postolja od aluminijske folije, stavite na pleh obložen papirom za pečenje pa ubacite u rernu zagrijanu na 200 stepeni i pecite 10 minuta.

3. Za to vrijeme u zdjeli pomiješajte kremasti sir i začine pa smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu.

4. Pričekajte da se stošci od lisnatog tijesta malo ohlade, jer će biti puno lakše izvaditi foliju.

5. Pomoću slastičarske vrećice napunite lisnato tijesto krem sirom pa ukrasite svježim peršunom.

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...