Vijesti
DIZANJEM TENZIJA POVRATNICI SU PRVA META: Mnogi napadi na Bošnjake u RS nikada nisu procesuirani (VIDEO)
Prije 5h2
Ukusna i zasitna.
Gastro
01. Apr. 2024 01. Apr. 2024
0
Sastojci:
1 kg telećeg mesa
peršunov list
paradajz
1 cijela paprika
1 glavica crvenog luka
so
biber
1 kašika brašna
crvena mljevena paprika po želji
2 žumanca
1 šoljica kiselog mlijeka
Priprema:
1. Sitno isjeckati crveni luk.
2. U dublji lonac dodati malo ulja i izdinstati isjeckani luk.
3. Oprati teletinu pod mlazom vode, isijeći na manje komade i staviti u lonac kratko da se dinsta sa lukom.
4. Zatim dodati dvije litre vode da se kuha, prenosi bosanska-kuhinja.blogspot.com.
5. U lonac također staviti isjeckani peršunov list, paradajz i isječenu papriku.
6. Dok se teletina kuha treba pripremiti zapršku: zagrijati jednu kašiku ulja u šerpi, dodati jednu kašiku brašna, upržiti zapršku i na kraju dodati jednu šoljicu vode da se brašno ne zgrudva.
7. Napravljenu zapršku izliti u lonac s mesom i kuhati na blagoj temperaturi dok meso ne omekša.
8. Nakon toga je potrebno izvaditi meso, odnosno procijediti čorbu kako bi izdvojili sve komadiće mesa
9. U posebnu posudu villjuškom razmutiti dva žumanca, dodati 1 šoljicu kiselog mlijeka i dobro izmiješati.
10. U ovu smjesu polako sipati procijeđenu čorbu uz stalno mješanje kutlačom, možete dodati malo sirćeta po želji i poslužiti s mesom.
Prijatno!:)
Vijesti
DIZANJEM TENZIJA POVRATNICI SU PRVA META: Mnogi napadi na Bošnjake u RS nikada nisu procesuirani (VIDEO)
Prije 5h2
Ekonomija
MUKE PO RODITELJSKE NOVČANIKE: Koliko koštaju mature ove godine?
Prije 5h0
Društvo
NOVAC NA KAPALJKU, DONORA SVE MANJE: Ugroženi životi transplantiranih i dijaliznih pacijenata u FBiH
Prije 5h0
Ekonomija
ŠTA JE POKAZAO STEČAJ U KOMPANIJI IZ HADŽIĆA: Priznato 11,6 miliona KM potraživanja od...
Prije 5h0
Gastro
PROLJETNI DETOKS: Ovaj sok idealan je i za jačanje imuniteta
02. Maj 20240
Gastro
NAPRAVITE CHEESBURGER TJESTENINU: U kremastom umaku od mljevene govedine i sira neodoljivo podsjeća na...
03. Maj 20240
Gastro
VRLI PITAC NEKI: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
03. Maj 20240
Gastro
IDEALNA ZA VIKEND: Bistra pileća supa s razlogom je svevremenski klasik, jednostavna je za pripremu...
Prije 20h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.