SAMO JE NAPRAVITE, BIT ĆE KAO RUČAK: Skuhajte još danas teleću čorbu po ovom receptu

Ukusna i zasitna.

  • Gastro

  • 01. Apr. 2024  01. Apr. 2024

  • 0

Sastojci:

1 kg telećeg mesa

peršunov list

paradajz

1 cijela paprika

1 glavica crvenog luka

so

biber

1 kašika brašna

crvena mljevena paprika po želji

2 žumanca

1 šoljica kiselog mlijeka

Priprema:

1. Sitno isjeckati crveni luk.

2. U dublji lonac dodati malo ulja i izdinstati isjeckani luk.

3. Oprati teletinu pod mlazom vode, isijeći na manje komade i staviti u lonac kratko da se dinsta sa lukom.

4. Zatim dodati dvije litre vode da se kuha, prenosi bosanska-kuhinja.blogspot.com.

5. U lonac također staviti isjeckani peršunov list, paradajz i isječenu papriku.

6. Dok se teletina kuha treba pripremiti zapršku: zagrijati jednu kašiku ulja u šerpi, dodati jednu kašiku brašna, upržiti zapršku i na kraju dodati jednu šoljicu vode da se brašno ne zgrudva.

7. Napravljenu zapršku izliti u lonac s mesom i kuhati na blagoj temperaturi dok meso ne omekša.

8. Nakon toga je potrebno izvaditi meso, odnosno procijediti čorbu kako bi izdvojili sve komadiće mesa

9. U posebnu posudu villjuškom razmutiti dva žumanca, dodati 1 šoljicu kiselog mlijeka i dobro izmiješati.

10. U ovu smjesu polako sipati procijeđenu čorbu uz stalno mješanje kutlačom, možete dodati malo sirćeta po želji i poslužiti s mesom. 

Prijatno!:) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...