NAJEZDA ELEKTRIČNIH AUTOMOBILA IZ KINE: Stiže čak 30 novih modela, cijene će zabrinuti konkurenciju…

Dva su to važna segmenta koja pokrivaju prethodne rupe u rasponu modela.

  • Auto

  • 03. Apr. 2024  

  • 0

Prema informacijama koje je objavio China EV post, Xpeng će ove godine pokrenuti svoju novu tehnološku platformu, koja ovoj marki pruža ogromne mogućnosti.

Modularna arhitektura znači da se mnogi modeli mogu brzo konstruirati, od kojih će prvi biti predstavljen ove godine. Međutim, ovo je samo početak jer će u sljedeće tri godine proizvođač lansirati 30 novih i ažuriranih modela.

To je navedeno u internom pismu koje je potpisao šef Xpenga He Xiaopeng. Početna fokusna područja proizvođača su modeli u cjenovnom segmentu iznad 38.000 eura i u klasi od oko 19.000 eura. Dva su to važna segmenta koja pokrivaju prethodne rupe u rasponu modela.

Xpeng, koji je prošle godine primio financijsku injekciju jer je u kompaniju investirala Volkswagen grupa, vidi 2024. kao ključnu godinu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...