DENIJAL TULUMOVIĆ PREDAO POZICIJU DIREKTORA UKC TUZLA ŠEKIBU UMIHANIĆU: Reagovali su iz DF-a

Ministri iz DF-a u Vladi TK bili su protiv takvog imenovanja.

  • Mini market

  • 11. Apr. 2024  11. Apr. 2024

  • 0

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla izvršena je primopredaja na mjestu direktora JZU Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, saopšteno je iz ove ustanove.

Primopredaja je uslijedila nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona, na 45. vanrednoj sjednici, dala saglasnost na prijedlog Odluke Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla o imenovanju prof. dr. med. sci. Šekiba Umihanića za vršioca dužnosti direktora Javne zdravstvene ustanove Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Na ovakva kadrovska rješenja reagovali su SDA-ovi koalicioni partneri DF. Kažu da je odluka donesena bez njihove podrške i smatraju je pogrešnom.

˝SDA premijer i ministri u Vladi TK imenovali su svog kantonalnog predsjednika na funkciju direktora UKC-a Tuzla. Ministri iz DF-a u Vladi TK bili su protiv takvog imenovanja zbog postojanja kumulacije funkcija i svojevrsne stranačke privatizacije ove ustanove, te klasičnog sukoba interesa u ovom slučaju. Također naglašavamo da je predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla Šefik Husić pomoćnik direktora UKC-a Tuzla za sestrinstvo˝, naveli su iz KO DF TK.

Iz DF-a ističu da je Umihanić u sukobu interesa i da očekuju njegovu ostavku na funkciju u stranci i poziciju zastupnika u Skupštini TK.

˝Ukoliko to ne bude slučaj, KO DF TK preispitaće svoje dalje korake, smatrajući da takvoj SDA nije mjesto u vlasti, te da bi opozicija za takvu strukturu mogla imati ljekovite učinke˝, saopštili su iz DF TK.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...