BABALJ O VLASTI U RS-u: "Oni se bave sijanjem straha, prepadanjem, jer običan čovjek nakon svake..." (VIDEO)

(...) ove teme o kojima pričamo godinama razmišlja jednu stvar, a to je 'nek' smo živi i zdravi i samo da rata ne bude'".

  • Mini market

  • 11. Apr. 2024  11. Apr. 2024

  • 0

„Vlast u RS-u samo zabavlja građane kojih je sve manje ali su se glavni igrači preigrali, a cijenu za to plaćaju građani", rekao je zastupnik SDS-a u PD PS BiH Darko Babalj u emisiji "MAT" BN televizije.

Babalj je to rekao komentarišući najavu Posebne sjednice NSRS-a na kojoj će biti razmatran Izborni zakon RS-a, ali i ostavke predsjednika i četiri člana Izborne komisije RS.

"Vlast u RS-u svoje predizborne aktivnosti zasniva na populizmu i kako da kažu ono što građani žele da čuju da bi dobili njihovu podršku. Vlast danas nema rješenja za glavne probleme građana i zato slušamo ovakve najave", smatra Babalj.

"Bojim da su se glavni igrači u zabavama možda malo preigrali pa sad ne znaju šta i kako, kojim putem da odvedu RS. U prethodnim godinama su puno rekli, uradili ili nisu uradili, a danas im se to sve obija o glavu. Ne bi bilo strašno da se obija političarima o glavu nego se rezultat onoga što vlast radi obija o glavu građanima RS-a“, dodaje on.

Ističe da se vlast ne bavi temama zbog kojih postoje, kao što su teme boljeg standarda građana, stanjem u zdravstvenom sistemu i zdravstvenom sistemu ili pravouđu, te zašto mladi odlaze.

"Oni se bave sijanjem straha, prepadanjem, jer običan čovjek nakon svake ove teme o kojima pričamo godinama razmišlja jednu stvar, a to je 'nek' smo živi i zdravi i samo da rata ne bude'", mišljenja je Babalj.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...