"BILJKA ZA OSMIJEH RODITELJA I DJETETA": Uz pomoć dobrih ljudi zasijalo dvorište Roditeljske kuće Sarajevo

Treća po redu akcija okupila veliki broj dobrih ljudi, volontera i društveno odgovornih kompanija.

  • Društvo

  • 20. Apr. 2024  

  • 0

"Biljka za osmijeh roditelja i djeteta" naziv je akcije koju je, zajedno sa Udruženjem "Srce za djecu oboljelu od raka", pokrenuo Landscape studio Avliya.

Kroz ovu akciju stvorili su ljepše okruženje za djecu oboljelu od raka i njihove porodice tokom najtežeg životnog perioda.

Uređenjem i unapređenjem bašte i zelenih površina oko Roditeljske kuće Sarajevo obezbjedili su lijep i funkcionalan prostor za odmor i igru tokom lijepih dana. Dodali su još jedno mjesto kao oazu mira u kojoj će moći skupiti još pozitivne energije za nastavak borbe sa malignom bolešću.

Ovo je treća po redu akcija ovog tipa i ujedno najveća do sada, koja je okupila veliki broj dobrih ljudi, volontera i društveno odgovornih kompanija koji su obezbijedili potrebna sredstva za sve izvedene radove.

Zahvaljujući donatorima prikupljeno je 45.000 KM od kojih su uređene sve zelene površine, obnovljene sadnice cvijeća i drveća, oprana fasada, obnovljen dječiji mobilijar, uređena zelena terasa Roditeljske kuće, nova staza u parku, popravljena rasvjeta, te uređen prostor za sjedenje sa novom pergolom koja će obezbijediti prijeko potreban hlad za najljepše momente.

"Glavni cilj projektovanog zelenila je bio da svojim karakteristikama pozitivno djeluje na psiho-fizičko stanje roditelja i djeteta u periodu njihovog boravka u Roditeljskoj kući. Ideja za trećom akcijom nastala je prošle godine tokom mog ličnog gubitka rodice koja je, također, bila heroina, moja najveća podrška u ovakvim projektima, veliki humanista i koja je i sama pokretala razne akcije za djecu. Njena ličnost je prava sinteza altruiste i filantropa, te zato ovu akciju poklanjam malim herojima u ime moje drage rodice Amele Rebac", rekla je Mirna Krpo iz Landscape studija Avliya.

Fikret Kubat, direktor Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka", zahvalio je svim dobrim ljudima koji su omogućili da dvorište i Roditeljska kuća zasijaju ponovo u punom sjaju, prenosi Anadolija.

"Današnja akcija je bila predivna", rekao je Kubat.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...