AMERIKANCI POSTAVILI ULTIMATUM KINEZIMA: Prodajte svoj udio u platformi ili zabranjujemo TikTok!

Predsjednik Joe Biden je rekao da će u srijedu potpisati zakon

  • HiTec

  • 24. Apr. 2024  24. Apr. 2024

  • 0

Američki Senat usvojio je u utorak kasno nacrt zakona koji bi mogao dovesti do zabrane društvene mreže TikTok, osim ukoliko vlasnik kineske kompanije ne proda platformu za razmjenu videozapisa.

Američki CBS News javio je da zakon daje ByteDanceu, kineskom vlasniku TikTok-a, devet mjeseci roka da proda svoj udio, uz potencijal dodatni tromjesečni grejs period, ili će aplikacija biti zabranjena u SAD-u.

Predstavnički dom je već odobrio tu mjeru 20. aprila. Predsjednik Joe Biden je također rekao da će u srijedu potpisati zakon.

Zakon je usvojen zbog sumnje da bi ByteDance mogao podijeliti podatke o američkim korisnicima s kineskom vladom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...