KANTONALNI SUD U SARAJEVU: Ubici Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen pritvor za još tri mjeseca

Kako su kazali Kantonalni sud Sarajevo produžio je pritvor Šumano na prijedlog Tužilaštva KS.

  • Hronika

  • 25. Apr. 2024  

  • 0

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je pritvor za još tri mjeseca. Ova informacija za portal N1 potvrđena je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako su kazali Kantonalni sud Sarajevo produžio je pritvor Šumano na prijedlog Tužilaštva KS.

“Pritvor može trajati do 25. jula 2024. godine ili do nove odluke suda. Pritvor se produžava zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo ili utjecati na svjedoke, kao i zbog opasnosti da bi boravak osumnjičenog na slobodi mogao uznemiriti javnost”, kazala nam je glasnogovornica Tužilaštva KS, Azra Bavčić.

Podsjetimo, Adem Šuman je 28. januara usmrtio Farisa Pendeka jednim hicem iz pištolja u sarajevskom naselju Otoka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...