KECMANOVIĆ UVJEREN: "Glasanje u UN će prelomiti islamske zemlje"

Kecmanović piše da “Amerikanci i računaju na islamsku solidarnost”, ali ponajviše da će to "muslimanskom svijetu biti kompenzacija za stradanje Palestinaca u Gazi".

  • Mini market

  • 26. Apr. 2024  

  • 1

Savjetnik Milorada Dodika, penzionisani profesor Nenad Kecmanović, smatra da će ishod glasanja u Generalnoj skupštini prelomiti islamske zemlje jer su u Srebrenici masovno nastradali njihovi istovjernici.

Kecmanović piše da “Amerikanci i računaju na islamsku solidarnost”, ali ponajviše da će to "muslimanskom svijetu biti kompenzacija za stradanje Palestinaca u Gazi".

"Ako je stradanje 8.000 muškaraca u Srebrenici genocid, kako se zove pomor 35.000 uglavnom žena i djece u Palestini", pita se Kecmanović.

Dodikov savjetnik se nada da će znatan dio arapskih država ovoga puta poslušati savjet Putin a ne Bidena.

"Poslije efikasne ruske zaštite Sirije projektilima iz Crnog mora, na zvaničan poziv Assada, mnoge islamske zemlje u Rusiji prepoznaju lojalnijeg i principijelnijeg saveznika od SAD. Naftaške zemlje unutar OPEK-a efikasno sarađuju u regulisanju svjetskog tržišta crnog zlata. Antikolonijalna saradnja tih zemalja sa sovjetskom Rusijom iz vremena Nasera, Burgibe, Nimeirija, Sadama, Gadafija ostavila je pozitivna sjećanja. Danas su manje-više opet zajedno u otporu globalnom neokolonijalizmu", piše Kecmanović.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...