ŠTA SE DEŠAVA U SKOPLJU: Ispred štaba opozicione koalicije osvanule barikade, stigla i policija

Iz „Vlen“-a kažu da je sve ovo preduzeto samo iz bezbjednosnih razloga, ali da nemaju nikakvu najavu za neki incident ili pretnju po život nekog od prisutnih predstavnika medija i članova koalicije, prenosi portal Nova Makedonija.

  • Regija

  • 08. Maj 2024  08. Maj 2024

  • 0

Pred izbornim štabom albanske opozicione koalicije "Vlen" na Trgu "Skender beg" u Skoplju postavljene su zaštitne barikade i primjećeno je prisustvo policijskih snaga.

Iz „Vlen“-a kažu da je sve ovo preduzeto samo iz bezbjednosnih razloga, ali da nemaju nikakvu najavu za neki incident ili pretnju po život nekog od prisutnih predstavnika medija i članova koalicije, prenosi portal Nova Makedonija.

Kako Nova Makedonija piše, makedonski portali objavili su da u štabu „Vlen“ vlada atmosfera pobjede i da prisutni uzvikuju „Pobeda, pobeda“.

U prvom krugu predsjedničkih izbora ispred izbornog štaba „Vlen“ nakon zatvaranja biračkih mjesta, član DUI-a Artan Grubi i drugi članovi i simpatizeri stranke došli su da proslave ispred štaba albanske opozicione koalicije, nakon čega su svi medijski radnici i simpatizeri koalicije premješteni na drugu lokaciju, odnosno u sedište Demokratskog pokreta, kako su tada rekli, da ne bi došlo do nekog incidenta.

Podsjetimo, u Sjevernoj Makedoniji jutros je počeo drugi krug predsjedničkih izbora, kao i parlamentarni izbori. Biračka mjesta, kojih ukupno ima 3.480, otvorena su u sedam sati, a zatvorena u 19 sati. U drugom krugu predsjedničkih izbora građani su se opredjeljivali između Gordane Siljanovske Davkove i aktuelnog predsjednika Steve Panderovskog.

Za parlamentarne izbore prijavljeno je 17 izbornih lista a makedonsko Sobranje broji 120 poslanika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...