"OVO JE POČETAK KRAJA DONALDA TRUMPA": Ljevičarski senator proglasio pobjedu u New Hampshireu, bilo je tijesno...

Pobjeda sa samo više od četvrtinu demokratskih glasača u maloj državi pokazuje još uvijek razjedinjenu stranku, u kojoj umjereni vode pred progresivnima

  • Svijet

  • 12. Feb. 2020  12. Feb. 2020

  • 0

Ljevičarski senator Bernie Sanders proglasio je pobjedu na predizborima Demokratske stranke u New Hampshireu u tijesnom vodstvu pred Peteom Buttigiegom, bivšim gradonačelnikom.

"Ova je pobjeda početak kraja Donalda Trumpa", rekao je Sanders pristašama koji su uzvikivali "Bernie će potući Trumpa".

"Bez obzira na to tko pobijedi, a mi se svakako nadamo da ćemo to biti mi, ujedinit ćemo se i poraziti najopasnijeg predsjednika u modernoj povijesti ove zemlje", rekao je Sanders.

Kandidati sve više naglašavaju poruku stranačkog jedinstva.

Pobjeda sa samo više od četvrtinu demokratskih glasača u maloj državi pokazuje još uvijek razjedinjenu stranku, u kojoj umjereni vode pred progresivnima.

Bernie Sanders, ljevičarski senator, vodi s oko 26 posto glasova, slijedi ga odmah umjereni Pete Buttigieg, bivši gradonačelnik, s oko 24 posto nakon obrađenih više od 90 posto glasačkih mjesta, objavili su američki mediji uključujući CNN.

Na iznenađujućem trećem mjestu je Amy Klobuchar, s gotovo 20 posto, koja se uvrstila među favorite pragmatičnom porukom, ali punom nade.

Elizabeth Warren i bivši potpredsjednik Joe Biden zaostali su s oko 9 posto, odnosno 8 posto glasova.

Do konca veljače demokrati će još glasati u Nevadi i Južnoj Karolini, a potom slijedi 'superutorak', 3. ožujka, kada na birališta izlazi 14 država, među kojima 'teškaši' Kalifornija i Teksas, koji će na konvenciju poslati ukupno 1344 delegata. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...