IZ ČEŠKE, BEZ GREŠKE: Zavirite u novi „Škodin“ električni SUV, mlađeg „brata“ modela „Audi e-tron“, znamo i koliko će koštati… (VIDEO)

Umanjena (4665 x 1926 x 1613) izvedenica Audi e-trona s dva elektromotora (ukupno 225 kW) ima „pametni“ pogon 4×4, i WLTP autonomiju od oko 400 km, a do 80 posto kapaciteta puni se za samo 30 minuta

  • Auto

  • 13. Feb. 2020  

  • 0

Škoda Enyaq češki je SUV s električnim pogonom, predstavljen na prošlogodišnjem salonu u Ženevi, kao konceptni Vision iV Concept, a upravo se provode završna testiranja pred tržišnu promociju.

Konstrukcija koja se temelji na kombinaciji čelika ultra visoke čvrstoće (UHTS), aluminija i kompozita, izvrsnoj aerodinamici (0,27) i niskom težištu.

Elektromotorni pogonski sklop s baterijama smješten je u podnicu vozila.

Pokreće se s dva elektromotore, jedan pokreće prednje, drugi stražnje kotače, a ukupna je snaga dostiže 306 KS. Napajanje je iz paketa polimerno-litij-ionskih baterija kapaciteta 83 kWh, a performanse se posebno temelje na elektromotornih 590 Nm, jer se oslobađa praktički od nula okretaja.

Najveća je brzina, radi štednje i autonomije ograničena na 180 km/h, a s jednim punjenjem može se prijeći do oko 400 km.

Česi se hvale i infotainmentom priključenim na 5G mrežu, te prtljažnikom zapremine 550 litara. Već se spekulira i kako će cijena osnovnog modela iznositi oko 35.000 eura, pa ko voli nek` izvoli…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...