DRAMA NA BRAČU: Odjekivale detonacije, vatrogasci se hitno povukli s terena…

Požar koji je buknuo blizu Milne na otoku Braču u večernjim je satima zahvatio minski sumnjivo područje

  • Regija

  • 31. Maj 2020  31. Maj 2020

  • 1

Požar koji je u subotu poslijepodne buknuo na Braču blizu Milne u večernjim je satima zahvatio minski sumnjivo područje odakle su se čule detonacije pa su se vatrogasci morali povući s tog dijela terena, doznaje se od glavnoga vatrogasnog zapovjednika Brača Nikole Martinića.

"Vatra je prodrla na dio između Splitskih vrata i Milne na kojem su za vrijeme Domovinskog rata bile stacionirane hrvatske mornaričke snage i iza kojih je ostalo oružja", kazao je Martinić za Hinu.

Prema njegovim riječima, nakon što se čulo više detonacija na tom području vatrogasci su se iz sigurnosnih razloga povukli, a vatra nije stavljena pod kontrolu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...