"CRKVA MI JE SVE": Pjevačica koja je bila seks-bomba Jugoslavije udala se za sportistu, nestala iz javnosti i PROMIJENILA ŽIVOT IZ TEMELJA

Dorotea Dragović, poznatija kao Doris Dragović, hrvatska je pjevačica pop muzike koja se u posljednje vrijeme posvetila porodici i sklonila od svjetla reflektora.

  • Estrada

  • 12. Jun. 2020  12. Jun. 2020

  • 1

Mnogi tvrde da je prepoznatljivu gracioznost koju posjeduje, naslijedila od bakine sestre, čuvene balerine Ane Roje.

Doris je udata za bivšeg vaterpolistu Marija Budimira, s kojim ima sina Bornu. Karijeru je započela kao pjevačica grupe "More", s kojom je snimila dva albuma, od kojih je "Tigrica" prodat u zlatnom tiražu.

Ovako je Doris Dragović izgledala prije 34 godine u kupaćem ...

Zrinko Tutić napisao joj je pesmu "Željo moja", s kojom je 1986. godine predstavljala bivšu Jugoslaviju na "Pjesmi Evrovizije" i osvojila jedanaesto mjesto. Uprkos plasmanu, pjesma je dostigla veliku popularnost i vinula Doris među zvijezde.

U septembru 1988. godine, Doris je snimila četvrti samostalni album, koji je nosio naziv "Pjevaj, srce moje", i četvrti put zaredom doživjela da joj se ploča proda u platinastom tiražu. Nakon brojih nastupa, poznata Splićanka odlučila je da smanji intenzitet snimanja.

Doris je otkrila zbog čega sve rjeđe nastupa te je kazala i da joj sada život vodi Bog i da joj crkva znači sve.

- Crkva mi znači sve. Sve sam svoje stavila na tu kartu i dozvolila Bogu da mi pomaže i da me vodi. Podsjeća me na to odakle sam došla i gde idem te ko sam sada - ispričala je svojevremeno pjevačica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...