PROCURILO OD INSAJDERA: Kinezi rade na najjačem pametnom telefonu do sada, poznat kodni naziv, ali i neke karakteristike…

Xiaomi, jedan od najvećih proizvođača mobitela na svijetu, uskoro bi mogao predstaviti novi uređaj, opremljenim kamerom od 108 MP.

  • HiTec

  • 03. Nov. 2020  03. Nov. 2020

  • 0

XDA Developers iskopali su kroz kod operativnog sistema MIUI 12 i pronašli informacije koje nalažu da bi Xiaomi mogao izbaciti i prijeklopni smartfon. Ne samo da su saznali da se radi o prijeklopnom uređaju, već su vidjeli kakvu će kameru i procesor imati.

Prema prvim informacijama, njegovo je kodno ime 'Cetus', a kineski proizvođač ga testira pomoću Xiaomi MIUI-ja temeljenog na Androidu 11, a kod ima liniju pod imenom 'isFoldAbleDevice', što implicira da se radi o prijeklopniku. Xiaomi je poznat po eksperimentiranju sa prijeklopnim uređajima i najavio je da će uskoro predstaviti prijeklopni smartfon pa ovakve stvari imaju smisla.

Kao što je to priča s većinom modernih uređaja, ovaj smartfon će raditi na Qualcommovom procesoru Snapdragon. Kod ne naglašava koji bi tačno procesor to mogao biti, ali je vrlo izvjesno da je riječ o seriji 800. Pored činjenice da se radi o prijeklopnom smartfonu, tu su informacije o kameri. Ona će, prema kodu, koristiti primarni modul od 108 MP. Podsjetimo, Xiaomi se donedavno oslanjao na Samsungov 108 MP ISOCELL Bright HM1 pa pretpostavljamo da je riječ upravo o tom rješenju.

Nažalost, ne znamo ništa osim ovih informacija, što znači da ćemo morati pričekati još malo.

U svakom slučaju, ovaj Xiaomijev potez je donekle očekivan s obzirom na to da Samsung već neko vrijeme izbacuje svoje prijeklopne smartfone, piše Makeuseof.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...