DODIKOV UDAR PRED IZBORE: Policija Republike Srpske podnijela izvještaj protiv načelnika Istočnog Starog Grada i njegovog savjetnika…

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv načelnika opštine Istočni Stari Grad Boje Gašanovića (SDS) i njegovog savjetnika zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja prisvojili najmanje 1.260.099,70 KM.

  • Mini market

  • 03. Nov. 2020  03. Nov. 2020

  • 1

Osim njih, Izvještaj je podnesen i protiv ovlaštenog sudskog vještaka arhitektonsko-građevinske struke sa Pala D. Š., koji je osumnjičen da je počinio krivično djelo nesavjestan rad u službi, kazali su u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a.

"Izvještaj je podnesen protiv lica B. G., načelnika opštine Istočni Stari Grad iz Istočnog Starog Grada, i M. K, savjetnika načelnika opštine Istočni Stari Grad sa Pala, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a.

Oni su osumnjičeni da su od 2014. do 2017. godine, vršeći svoje dužnosti, organizovali prodaju ili zamjenu nekretnina (ostalog građevinskog zemljišta) u svojini opštine Istočni Stari Grad te na taj način pribavili imovinsku korist u iznosu od najmanje 1.260.099,70 KM, za koji je Opština Istočni Stari Grad i oštećena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...