ŠTA ĆE SADA IVANKA: Tata više nije predsjednik, modni biznis je propao, a stigla je ponuda za nastup u...

U Bijeloj kući svoga oca Ivanka Trump radi kao "savjetnica predsjednika", a navodno je bila zadužena za "edukaciju i ekonomsko osnaživanje žena i njihovih porodica" te za "stvaranje radnih mjesta i ekonomski rast pomoću razvoja radne snage, obuke i poduzetništva".

  • Šareni svijet

  • 10. Nov. 2020  10. Nov. 2020

  • 0

Budući da aktuelni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump nije pobijedio na nedavno održanim predsjedničkim izborima, njegova kći Ivanka Trump uskoro će ostati bez titule prve kćeri SAD-a, međutim, još važnije, ostat će bez posla, piše "The Guardian".

U Bijeloj kući svoga oca Ivanka Trump radi kao "savjetnica predsjednika", a navodno je bila zadužena za "edukaciju i ekonomsko osnaživanje žena i njihovih porodica" te za "stvaranje radnih mjesta i ekonomski rast pomoću razvoja radne snage, obuke i poduzetništva". Prije angažmana u Bijeloj kući nadgledala je "razvoj i akvizicije" u očevoj kompaniji za gradnju, trgovanje i posredovanje nekretninama "Trump Organization" te vodila vlastitu modnu firmu. Znala se pojavljivati i kao sutkinja u očevoj reality emisiji "Pripravnik".

Kako su joj uloga u Bijeloj kući i gotovo cijela poslovna karijera vezane uz oca, postavlja se pitanje: Šta će Ivanka raditi kada završi predsjednički mandat njezinog oca?

Trump bi se mogla vratiti u kompaniju "Trump Organization", međutim taj radni ambijent možda neće biti najstabilniji nakon što njezin otac napusti Bijelu kuću.

Ured državnog tužioca na Manhattanu u New Yorku potražuje porezne kartice Donalda Trumpa kao bi proveo "kompleksnu finansijsku istragu". Zahtjev za uvid u porezne kartice djelimično se temelji na javnim izvještajima o "dugotrajnom i opsežnom kriminalnom ponašanju" kompanije "Trump Organization". Ured državnog tužioca savezne države New York također istražuje "Trump Organization", a službenici kompanije neopravdano su povećali cijenu imanja "Seven Springs", koje se nalazi sjeverno od New Yorka. Ova je istraga započela nakon što je bivši Trumpov advokat Michael Cohen tokom svjedočenja u Kongresu rekao da je Trump povećao vrijednost svoje imovine kako bi dobio povoljnije zajmove i ugovore o osiguranju.

Nije izgledno, međutim, da će se Ivanka vratiti u svijet mode. Naime, njezina modna marka više ne postoji: u julu 2018. godine objavila je da je gasi kako bi se usredotočila na svoj posao u Washingtonu. Zatvaranju modne marke prethodili su raskidi saradnje sa šoping-centrima "Neiman Marcus" i "Nordstrom". Do prekida saradnje došlo je 2017. godine zbog slabe prodaje. Bilo je i poziva da se njezina odjeća bojkotira zbog Trumpovih politika, prenosi „Jutarnji list“.

Postoje glasine da Ivanku Trump čekaju neke poslovne prilike. Časopis OK! tvrdi da su Trump i njegova porodica prije zatvaranja birališta na dan predsjedničkih izbora dobili "puno televizijskih ponuda" te da su televizije posebno bile zainteresirane baš za nju.

"Ne smijete zaboraviti da je reality televizija od te porodice napravila zvijezde. Ivanka, Donald Junior i Eric postali su televizijske zvijezde tako što su se pojavljivali pored svog oca u epizodama serije 'The Celebrity Apprentice'", rekao je za OK! izvor koji je predstavljen kao "vrhunski poznavatelj televizijske industrije". "Povratak (Trumpove) djece na televiziju ne bi trebalo biti iznenađenje, a niko se ne bi trebao čuditi da upravo Ivanka dobiva najviše ponuda, uključujući i onu emisije 'Ples sa zvijezdama'", dodao je izvor.

Jedan prijatelj proodice Trump, kako ga predstavlja OK!, rekao je: "Kad bi htjela, ona bi mogla imati vlastitu emisiju na kablovskoj televiziji, i to u 'primetimeu'."

Trump je u nedavnim intervjuima dala naslutiti da želi ostati u javnoj sferi, potencijalno čak i politici. U prošlosedmičnom razgovoru za "RealClearPolitics" Trump je rekla da je "pragmatična u svemu". Osim toga, rekla je i da smatra da se politika tiče ljudi, a ne stranaka te da sebe smatra "trampovskom republikankom". Na pitanje je li se smatra populistkinjom, Trump je rekla: "Mislim da mnoge etikete poput te ograničavaju ljude u identificiranju, međutim uopće je ne odbacujem."

Trump je u tom intervjuu konstatirala da se protivi pobačaju. "Poštujem sve strane u toj veoma ličnoj i osjetljivoj raspravi", rekla je. "Međutim, ja sam i majka troje djece i roditeljstvo je jako utjecalo na moj pogled na te stvari. Ja sam bezrezervno za zaštitu života."

Ivanka Trump i njezin muž, investitor i poduzetnik u građevinarstvu Jared Kushner, inače viši savjetnik predsjednika Trumpa, prijavili su 2019. godine vlastite prihode u rasponu od 36 do 157 miliona američkih dolara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...