POSTAO JE PREDMET ISMIJAVANJA U SRBIJI: Hit pop sam sebi izdao potvrdu da ne nosi masku

U "potvrdi" piše da je ona namijenjena za oslobađanje nošenja maski iz vjerskih uvjerenja u javnim, opštim i privatnim ustanovama, prodavnicama, prijevoznim sredstvima i na otvorenom, radi pokazivanja iste na zahtjev pripadnika službi obezbjeđenja i ostalih državnih organa.

  • Regija

  • 25. Nov. 2020  26. Nov. 2020

  • 0

Pop Nikodim Bogosavljević je sam sebi izdao potvrdu da ne nosi masku, a fotografija "dozvole" je postala hit na mrežama.

Da je autentična, da je on to zaista juče i uradio, sveštenik nam je potvrdio u telefonskom razgovoru i poziva se na Zakon o crkvama i vjerskim zajednicama i na članove 46 i 202 Ustava Republike Srbije. Potvrdu je izdao kao nastojatelj manastira Vozdviženja časnog krsta u okolini Valjeva, prenosi Direktno.rs.

U "potvrdi" piše stoji da je ona namijenjena za oslobađanje nošenja maski iz vjerskih ubjeđenja u javnim, opštim i privatnim ustanovama, prodavnicama, prevoznim sredstvima i na otvorenom, radi pokazivanja iste na zahtjev pripadnika službi obezbjeđenja i ostalih državnih organa.

"Prema pravoslavnom učenju čovjek je stvoren po liku i po podobiju Božjem i stavljanjem maske na lice unižava se dostojanstvo čoveka kao Božije i bogolike tvorevine, jer je lice najvažniji dio čovjekove ličnosti. Stavljanjem maske se čovjek kao slobodna ličnost ponižava i stavlja u robovski položaj", navodi se između ostalog u obrazloženju.

Mitropolit Amfilohije sveštenika Nikodima Bogosavljevića razriješio je proljetos s mjesta nastojnika manastira u mjestu Dajbabe kod Podgorice. Bogosavljević je razriješen zbog neprimjerene izjave o crnogorskoj naciji, na programu radija Mitropolije "Svetigora" rekao je da crnogorsku naciju nije stvorio Bog nego "đavo, u suštini stvari".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...