SENZACIONALNO: Procurio prvi video letećeg taksija Joby Aviationa, pogledajte ga u akciji

Nakon hiljadu probnih letova, objavljen je prvi video u kojem se vidi kako malena električna eVTOL letjelica izgleda u letu. Ovim snimkom kompanija najavljuje izlazak na berzu i traži ulagače.

  • HiTec

  • 26. Feb. 2021  26. Feb. 2021

  • 0

Joby Aviation, donedavno prilično tajnoviti američki startup koji razvija električne leteće taksije budućnosti, objavio je prvi video svoje letjelice u kojem se vidi kako ona zaista – leti. U ovu je kompaniju prošle godine značajan iznos novca uložila i Toyota, u nadi da će upravo Jobyjeva tehnologija poslužiti u donošenju revolucije u zračni promet u urbanim središtima i da će oni biti među prvima koji će uspjeti izraditi potpuno funkcionalan zračni taksi.

Prvi video leta

Nakon dugo vremena, Joby Aviation s javnošću je podijelio neke nove detalje koji se tiču njihovog projekta. Kao prvo, kažu da su već sa svojim prototipom letjelice obavili više od hiljadu probnih letova te da su na putu da već 2024. godine započnu s pružanjem usluga čistog, električnog, tihog i prije svega cjenovno prihvatljivog zračnog prijevoza putnika u SAD-u. Kako bi dokazali da imaju već dovoljno razvijenu tehnologiju, objavili su i prvi video u kojem se vidi njihova multirotorska eVTOL letjelica u letu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...