Gastro
TAKO SU SE SLADILI NAŠI STARI: Pred vama je tradicionalni recept za vrhunsku šampitu, nema šanse da ne uspije… (VIDEO)
24. Mar. 20210
Pjenasta sa sočnom podlogom.
Gastro
02. Mar. 2021 02. Mar. 2021
0
10 žumanaca
10 kašika šećera
5 kašika mlijeka
2 kašike ulja
2 kašike vode
10 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Šlag:
10 bjelanaca
1 vanilin šećer
400-500 g šećera
1 dl vode
1. Žumanca odvojiti, dodati vanilin šećer, obični šećer i mutiti dok ne postane pjenasto i svijetlo.
2. Dodati vodu, ulje i mlijeko. Smjesu ujednačiti. Dodati brašno, prašak za pecivo i umutiti glatku masu.
3. Peći na 180 stepeni. U međuvremenu skuhati agdu za šlag. Agdu skuhati od šećera, vode i vanilija šećera.
4. Bjelanca umutiti u snijeg i postepeno dodavati u agdu.
5. Kada se kora ispekla, preko nje premazati šlag od bjelanaca.
6. Zapeći u rerni oko 2 minute. Paziti da ne porumeni.
7. Ukrasiti po želji ribanom čokoladom.
Prijatno! :)
(SB/Domacica.com)
Evropa
FRANCUZI PROCJENJUJU: Rusija je blizu vojnog neuspjeha, izgubili su skoro 150.000 vojnika!
Prije 31 min0
Vijesti
DURAKOVIĆ OBJAVIO JEZIV SNIMAK SA SNSD-ovog SKUPA: Iz zvučnika je treštalo - "Oj Ćamile nisi više glavni, pobedio narod pravoslavni!" (VIDEO)
Prije 36 min1
Sport
LEGENDA BORUSSIJE DORTMUND: Marco Reus otkrio da napušta Westfalen, ali da s klubom želi uraditi još JEDNU stvar
Prije 38 min0
Politika
BIO JE DIO UZP-a ZAJEDNO SA TUĐMANOM: U Širokom Brijegu HDZ-ovci odali počast Gojku Šušku
Prije 54 min1
Gastro
PROLJETNI DETOKS: Ovaj sok idealan je i za jačanje imuniteta
02. Maj 20240
Gastro
MOŽDA NIJE "PRIGODNO" ZA 1. MAJ, ALI ZA DRUGI JESTE: Ovo je jelo toliko jednostavno, a nevjerovatno ukusno i hrskavo.
01. Maj 20240
Gastro
ODMAH NAKON PRVOMAJSKOG ROŠTILJA: Na brzinu napravite desert za koji vam treba samo jedna jabuka i oduševite ukućane… (VIDEO)
01. Maj 20240
Gastro
VRLI PITAC NEKI: Na brzinu napravite polagani burek i ne zaboravite jogurt… (VIDEO)
Prije 10h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.