UZNEMIRUJUĆI PRIZORI IZ "POKOPA": "Nemamo kapaciteta za primanje umrlih..."

"Čim dođe do povećanja broj zaraženih, odmah se povećava i broj umrlih", kažu u "Pokopu".

  • Društvo

  • 19. Mar. 2021  19. Mar. 2021

  • 0

Treći val epidemije koronavirusa odnosi živote u našoj zemlji, broj umrlih od posljedica zaraze u Kantonu Sarajevo je najalarmantniji od početka pandemije, a o tome svjedoče i brojke iz "Pokopa".

imagePrizori su uznemirujući/O kanal

- Čim dođe do povećanja broj zaraženih, odmah se povećava i broj umrlih. Od početka ove godine do danas, u prosjeku je 14,9 dnevni broj umrlih. Posljednjih dana je taj broj povećan, s današnjim danom, od početka ove godine, 466 osoba je umrlo od posljedica koronavirusa u Kantonu Sarajevo - kazao je izvršni direktor za pogrebnu djelatnost i tehničke poslove KJKP "Pokop" d.o.o Sarajevo Asmir Hodžić.

imageScene koje otkrivaju razmjere i posljedice epidemije koronavirusa u BiH/O kanal

Prizori iz ovog preduzeća su uznemirujući, kapaciteti su odavno popunjeni s obzirom na to da mrtvačnica ima mali i ograničen broj mjesta.

- Nemamo kapaciteta za primanje umrlih, iako bi grad s ovim brojem stanovnika trebao imati savremenu mrtvačnicu koja bi primala osobe preminule od zaraznih bolesti. Nadležni nemaju sluha da se taj projekt što prije završi - naglasio je Hodžić.

Kako se postupa sa preminulima od koronavirusa i s čim se suočavaju uposlenici pogrebnog preduzeća, saznajte u večerašnjem O Dnevniku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...