ŠEPIĆ O PREKRAJANJU GRANICA BiH: "Šokantno, ovo je otvoreni poziv na rat!"

U saopćenju koje potpisuje predsjednik NB-a Senad Šepić, zaključuje se da je ovaj "non-paper" šokantan i priznaje genocid i najveće ratne zločine u Evropi nakon Drugog svjetskog rata kao politički cilj i to je civilizacijska i demokratska sramota.

  • Mini market

  • 15. Apr. 2021  15. Apr. 2021

  • 1

Predsjedništvo Nezavisnog bloka (NB) najoštrije je osudilo i odbacilo aktivnosti sa “non paperom” koji poziva na nove podjele i prekrajanje granica u našem regionu, te pozvalo evropske institucije i institucije Republike Slovenije da se hitno očituju o ovom "otvorenom pozivu na rat".

-Ko god razmišlja i predlaže podjelu Bosne i Hercegovine, taj priziva novi rat. Ne može biti prekrajanja granica bez rata, na to nas uči historija na ovim prostorima, i umjesto da se u Bosni i Hercegovini i za Bosnu i Hercegovinu prizivaju evropske ideje i vrijednosti, nacionalisti iz Slovenije vraćaju nas u mrak velikosrpske i velikohrvatske prošlosti, navodi se u saopćenju.

Vjeruju da je budućnost naše zemlje u NATO-u i EU.

-Oni koji prizivaju podjele i rat, što bi naš narod rekao - u kući mu bio. Ovakve poruke od nacionalista iz zemalja EU su dodatni signal i američkoj administraciji da zaštiti mir i stabilnost na ovim prostorima, stoji u reakciji.

U saopćenju koje potpisuje predsjednik NB-a Senad Šepić, zaključuje se da je ovaj "non paper" šokantan i priznaje genocid i najveće ratne zločine u Evropi nakon Drugog svjetskog rata kao politički cilj i to je civilizacijska i demokratska sramota.

Ko god razmišlja i predlaže podjelu Bosne i Hercegovine, taj priziva novi rat. Ne može biti prekrajanja granica bez...

Objavljuje Senad ŠepićČetvrtak, 15. travnja 2021.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...