OGLASILA SE I NAŠA STRANKA: Šta će biti s bivšom ministricom Lejlom Brčić nakon iznenadne ostavke...

Povodom ostavke Lejle Brčić, ministrice pravde u Vladi Kantona Sarajevo, oglasila se Naša stranka koja ju je i imenovala na tu poziciju.

  • Politika

  • 28. Apr. 2021  28. Apr. 2021

  • 1

“Odlazak Lejle Brčić iz Vlade KS je gubitak i za Vladu i za građane. Rijetko se sreće toliko stručna, odlučna i principijelna osoba. Ostavka je motivirana privatnim razlozima i, nažalost, na promjenu te odluke ne možemo utjecati niti je problematizirati”, istaknuli su iz Naše stranke.

Optužnice protiv Ravnogorskog pokreta

Što se tiče njenog rada na poziciji ministrice pravde, kako su rekli, dužni su joj zahvaliti na izuzetnom jačanju ugleda Naše stranke i vraćanju povjerenja u institucije Kantona i, generalno, sistem.

“Kapacitiranjem Ureda za borbu protiv korupcije u sklopu Vlade Kantona Sarajevo započeta je institucionalna borba protiv korupcije, što je prepoznala i međunarodna zajednica. Usvajanjem Zakona o porijeklu imovine i uspostavljanjem registra imovine olakšano je uočavanje i prijava korupcije”, navode

Današnjim usvajanjem Nacrta zakona o sprečavanju nepotizma i stranačkog upošljavanja ministrica Brčić, ističu, ispunila je još jedno obećanje aktuelne vlasti. Podizanjem optužnice protiv Ravnogorskog pokreta pokrenuta je sudska bitka protiv fašističkih organizacija.

Dodaju da njen utjecaj na politički život u BiH s ovom ostavkom neće prestati.

“Kroz politički rad u Našoj stranci mi ćemo nastaviti slušati njene savjete i implementirati njene prijedloge. Žao nam je što neće dalje biti ministrica, a istovremeno se radujemo zajedničkom radu kroz stranku za dobrobit svih nas”, zaključuju iz Naše stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...