BIVŠA MINISTRICA PRAVDE LEJLA BRČIĆ OTKRIVA: "Ponuđeno mi je mjesto premijera Kantona Sarajevo, ali..."

Izrazila je zahvalnost kolegama iz Naše stranke, ali i koalicionim partnerima, koji su joj ukazali čast takvim promišljanjem o njoj.

  • Politika

  • 18. Jan. 2023  18. Jan. 2023

  • 1

Bivša ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić (Naša stranka) potvrdila je u izjavi za Fenu da je bilo određenih razgovora i ponuda da bude nova premijerka Kantona Sarajevo, ali da to nije prihvatila. 

"Da, istina je da je bilo određenih razgovora i ponuda kao i prilikom imenovanja Vlade 2021. godine. Moj odgovor je bio isti kao i tada. Imajući u vidu finansijsku krizu u koju cijeli svijet, pa i mi ulazimo, a posebno ako posmatramo KS kroz prizmu umanjenja sredstava zbog izmjene pondera, mišljenja sam da poziciju premijera treba obnašati neko čija su uža struka i profesionalna znanja vezana za ekonomsku struku", kazala je ona Feni.


Izrazila je zahvalnost kolegama iz Naše stranke, ali i koalicionim partnerima, koji su joj ukazali čast takvim promišljanjem o njoj.

Aktuelni premijer Kantona Sarajevo Edin Forto (Naša stranka) kandidat je za državnog ministra prometa i komunikacija, te se otvorilo pitanje njegovog nasljednika.


Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...