MILIJARDER ELON MUSK OBJAVOM SRUŠIO INTERNET: Je li moguće da uskoro stiže Tesla koja će porušiti sve rekorde?

Multimilijarder, većinski vlasnik Tesle i SpaceX-a, sposoban je jednom objavom uzdići ili srušiti vrijednost kriptovaluta, svaka njegova objava pažljivo se prati poput obraćanja američkog predsjednika.

  • Auto

  • 26. Maj 2021  26. Maj 2021

  • 0

Uglavnom, preko Twittera je potvrdio da će električni Tesla Roadster do 100 kilometara na sat stizati za samo 1,1 sekundu. Ta brojka se dosad činila nedostižnom, jer konvencionalni automobili ipak imaju ograničenja. Previše momenta na sva četiri točka ipak rezultira njihovim okretanjem uprazno u nekom trenutku, odnosno gubitkom dragocjenih desetinki sekunde. Kako postići taj rezultat? Pomoću SpaceX raketnog potisnika, kaže Musk! Raketni motor u električnom automobilu? Kombinacija je ekspolozivna i to ne u prenesenom značenju.

Musk je nagovijestio da će se raketni startni pogon Roadstera bazirati na komprimiranom zraku i bit će pohranjen u spremnicima koji zamjenjuju stražnja sjedala. Mlaz bi se usmjeravao sa stražnjeg dijela vozila. Mlaz bi mogao biti opasan za sve koji se nalaze iza vozila pa će njegova upotreba vjerovatno biti ograničena samo na staze. Zasad nema informacija kada će se novi Roadster pojaviti na cestama.

Naravno, njegove najave treba uzeti i sa zrnom opreza. Dosad je svašta obećavao. Obećanja su jedno, a njihovo ispunjenje nešto sasvim drugo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...