BAJROVIĆ SMIJENJEN SA POZICIJE DIREKTORA NARODNOG POZORIŠTA: SBB tvrdi da je otjeran zbog politike

Savez za bolju budućnost (SBB) reagovao je na smjenu Bajrovića saopćivši kako je "trojka" na ovaj način pokazala da joj nije stalo do pametnih, stručnih i poštenih kadrova.

  • Kultura

  • 04. Jun. 2021  04. Jun. 2021

  • 0

Bosanskohercegovački glumac Izudin Bajrović smijenjen je odlukom Vlade Kantona Sarajevo sa pozicije direktora Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS).

Savez za bolju budućnost (SBB) reagovao je na smjenu Bajrovića saopćivši kako je "trojka" na ovaj način pokazala da joj nije stalo do pametnih, stručnih i poštenih kadrova.

"Budući da je Bajrović, velikan bh. glumišta, smijenjen bez ikakvog valjanog profesionalnog razloga, otjeran je isključivo zbog politike. Također, kada je riječ o Bajroviću, vrlo je neprincipijelno to što 'trojka' u javnosti govori da priliku treba dati dokazanim i stručnim kadrovima, bez obzira na političku stranku kojoj pripadaju, a u isto vrijeme radi potpuno suprotno i velikane i dokazane stručnjake tjera sa pozicija", navodi SBB u saopćenju za javnost.

Dodaju kako kroz slučaj Bajrovića treba ukazati na politiku "trojke", "koja takvom čovjeku ne dozvoljava da nastavi obnašati mandat na koji je legalno izabran".

"Dodatno, vrlo je indikativno i to da 'trojka' i njenih sedam ili osam neovisnih pratilaca brutalno smjenjuju sve kadrove koje je predlagao SBB (među kojima je znatan broj nestranačkih ličnosti), dok u isto vrijeme bez problema na pozicijama ostaju direktori koji su iz SDA i DF-a. Posebno je pitanje zašto je Bajrović smijenjen odlukom Vlade KS, a ne Upravnog odbora, što uopće nije zakonska procedura", dodaju u nastavku.

Naposljetku dodaju: "SBB je, dok je bio u Vladi KS, davao pozicije nestranačkim ličnostima ili, pak, pojedincima koji su bliski NiP-u, što je slučaj s direktorom Opće bolnice 'Prim. dr. Abdulah Nakaš', i smatramo da je šteta što nova vlast u KS ukida takvu praksu društva jednakih šansi."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...