STRAŠNA TRAGEDIJA: U lančanom sudaru usred velike oluje poginulo devetero djece, najmlađa djevojčica imala četiri godine

Ostalih osam žrtava bilo je u vozilu koje je pripadalo domu za napuštene ili zlostavljane djevojčice u okrugu Tallapoosa. Najmlađa je imala samo četiri godine.

  • Hronika

  • 20. Jun. 2021  21. Jun. 2021

  • 0

Deset ljudi - uključujući devetero djece - poginulo je u nesreći u kojoj je učestvovalo čak 18 vozila u američkoj državi Alabama koju je u subotu pogodila strašna oluja, piše BBC.

Patolog okruga Butler, Wayne Garlock, rekao je da su djeca bila u dobi od devet mjeseci do 17 godina, a da je do nesreće vjerovatno došlo kad su vozila izgubila kontrolu na mokroj i kliskoj cesti. 

Inače, tropska oluja Claudette izazvala je silne poplave i tornada te uništila desetke kuća u Alabami.

Garlock je rekao da su u jednom automobilu poginuli otac i devetomjesečna djevojčica.

Ostalih osam žrtava bilo je u vozilu koje je pripadalo domu za napuštene, ili zlostavljane djevojčice u okrugu Tallapoosa. Najmlađa je imala samo četiri godine.

"Naša su srca slomljena. Naša porodica doživjela je veliki gubitak", objavljeno je na Facebooku organizacije Alabama Sheriffs Youth Ranches, koja upravlja domom za djevojčice.

"Kao što su mnogi od vas možda čuli, jedno od naših vozila učestvovalo je u višestrukoj saobraćajnoj nesreći jučer popodne. To je užasna tragedija i gubitak", prenosi Jutarnji.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...