PUCNJAVA U ALABAMI: Ušao u crkvu i otvorio vatru, ima i mrtvih

Napad se desio u crkvi u predgrađu Birbinghama, navela je policija i dodala da je odmah stigla na mjesto događaja kada je dobila poziv da postoji aktivni napadač.

  • Hronika

  • 17. Jun. 2022  17. Jun. 2022

  • 0

Dvije osobe su ubijene i jedna je ranjena pošto je jedna osoba sinoć pucala na malu grupu okupljenu u crkvi blizu jednog od velikih gradova američke savezne države Alabame, prije nego što je policija intervenisala, saopštile su tamošnje vlasti.

Napad se desio u crkvi u predgrađu Birbinghama, navela je policija i dodala da je odmah stigla na mjesto događaja kada je dobila poziv da postoji aktivni napadač.

„Kako smo shvatili okolnosti, jedan samostalni osumnjičeni ušao je na mali grupni sastanak u crkvi i počeo da puca. Troje ljudi je pogođeno, dvoje je mrtvo, a jedna je sa za sada nepoznatim povredama zbrinuta u bolnici“, dodala je policija navodeći da je napadač priveden.

Policija nije identifikovala osumnjičenog ni žrtve, niti dala dodatne detalje o napadu, a za danas je planirano obraćanje novinarima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...