PLENKOVIĆU NEĆE BITI DOBRO KAD SAZNA OVO: Popularnost gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića rapidno raste, a evo ko je u problemima

Svađe u Domovinskom pokretu dovele su MOST na četvrtu poziciju

  • Regija

  • 25. Avg. 2021  

  • 0

Objavljeno je novo redovno mjesečno istraživanje Crobarometar za august, koje odražava raspoloženje građana kada su u pitanju ocjene rada državnih institucija, rejtinzi stranaka i političara i problemi koji ih najviše muče, prenosi Dnevnik Nove TV.

HDZ postojan, Tomašević grabi prema naprijed

U augustu dobro stoje Andrej Plenković i Tomislav Tomašević sa platformom Možemo! koja je postala druga politička snaga u zemlji. SDP je u velikim problemima i pao je na 12,7 posto podrške. S druge strane, HDZ je postojan.

Andrej Plenković uistinu može biti zadovoljan. HDZ već mjesecima drži prvo mjesto pa tako i august završavaju s podrškom od 30 posto birača. Na drugom mjestu, drugi mjesec zaredom i dalje je platforma MOŽEMO. I ne samo to, nego im je rejting porastao, tako da su sada na 15,6 posto.

No zato bi se SDP trebao zabrinuti. Ne samo da su i dalje na trećem mjestu, nego se njihov pad nastavlja i sada su na 12,7 posto podrške birača.

Zanimljivo je i na desnici.

Svađe u Domovinskom pokretu dovele su MOST na četvrtu poziciju, rejting im je skočio na 8,9 posto, a birači su istovremeno kaznili Domovinski pokret pa je stranka bez predsjednika pala na 5 posto podrške. Njihova međusobna javna blaćenja srušila su rejting u odnosu na prošli mjesec za više od 2,5 posto. S obzirom na to da DP tek treba izabrati novog predsjednika, ne možemo znati radi li se o trajnom padu podrške ili kratkotrajnoj nestabilnosti.

Stranke koje ne prelaze izborni prag

Ostale stranke daleko su od izbornog praga. HSU je na 2,7 posto, Fokus na 1,5 posto, Radnička fronta na 1,3 posto, Živi zid na 1,2 posto, a Centar na 1,1 posto. Ostale stranke imaju zajedno 5,8 posto.

Zanimljivo, IDS ima 0,6, HNS 0,4, NS Reformisti 0,3, HSLS također 0,3 posto, a SDSS je na 0,1 posto podrške birača. Neodlučnih je 14,2 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...