KULINARSKI HIT IZ ITALIJE: Danas pravimo domaće bruskete s paradajzom i feta sirom, nema im ravnih…

Naš današnji obrok gotov je za sat vremena, donosio recept za četiri osobe.

  • Gastro

  • 12. Okt. 2021  

  • 0

SASTOJCI

200 g sira

150 g gljiva

8 kriški kruha

10 mini paradajza

1 glavica luka

2 režnjeva bijelog luka

1 kapika sjeckanog peršuna

50 ml suhog bijelog vina

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

bijeli biber

PRIPREMA

Očišćeni luk narežemo na trakice, a u tavu iznad vatre ulijemo malo ulja. Zatim na ulje dodamo luk i pržimo na srednje jakoj vatri.

Dok se luk prži, mini paradajz prerežemo po pola i dodamo ih u tavu s lukom. Zatim sastojke izmiješamo, posolimo i pirjamo na srednje jakoj vatri.

Nakon dvije minute, preko luka i paradajza protisnemo čehno bijelog luka, izmiješamo sastojke i dodamo sjeckani peršun.

Odmah zatim dodamo i gljive koje smo prethodno narezali, izmiješamo sastojke i sve zajedno pirjamo još jednu minutu. Nakon toga, povrće prelijemo s nekoliko kapi suhog bijelog vina.

Domaći hljeb sada narežemo na kriške debljine 2 cm i slažemo na papir za pečenje.

Preko kriški zatim stavljamo pirjano povrće i preko svega naribamo malo sira. Ovako pripremljeno jelo stavimo u pećnicu zagrijanu na 190 stepeni.

Nakon 4 minute, jelo je gotovo.

Prijatno!

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...