SAD JE SVE JASNO, ČEKA SE SAMO DOGOVOR KLUBOVA: Legendarni Xavi poručio - "Želim se vratiti kući"

"Nadam se da će pregovori između klubova biti uspješni. Jako se veselim", rekao je Xavi

  • Sport

  • 03. Nov. 2021  

  • 0

Xavi je nakon utakmice svog Al Sadda protiv Al Duhaila (3:3) izjavio da se želi vratiti kući i postati trener Barcelone.

"Zaista želi otići kući. Dva kluba su u pregovorima i oni to moraju riješiti. Jako sam uzbuđen, ali ne smijem ništa previše komentirati jer još uvijek imam ugovor s Al Saddom. Nadam se da će pregovori između klubova biti uspješni. Jako se veselim", rekao je Xavi, igračka legenda Barcelone, koji bi trebao naslijediti Ronalda Koemana nakon što je Nizozemac dobio otkaz zbog lošeg ulaska u sezonu. 

"Pregovori oko detalja su pri kraju, a Al Sadd neće Xaviju raditi nikakve probleme. On je u sjajnim odnosima sa šefovima toga kluba kojemu je donio četiri titule kao igrač i sedam kao trener, a prošle sedmice je srušio rekord kluba s 34 utakmice u nizu bez poraza. Kad je njegov odlazak u pitanju, stvar je više lične nego formalne prirode. Al Sadd poštuje Xavijevu želju za novim izazovom i taj rastanak će biti potpuno bezbolan", napisala je ranije Marca, a Barcelona navodno želi organizirati prijateljsku utakmicu s Al Saddom kako bi izbjegla plaćanje odštete za Xavija koji ugovor ima do 2023. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...