NAKON NOVE BLAMAŽE BARCELONE: Trener Xavi iznenadio sastavom, pa se pravdao pred novinarima…

Na kraju je vodeća Barcelona s 12 bodova, Porto ima također 12 bodova na drugom mjestu, Šahtar ima devet, a Antwerp tri na dnu. 

  • Sport

  • 14. Dec. 2023  

  • 0

Barcelona je u grupi H na gostovanju izgubila od Antwerpa 3:2. Vermeeren (2) je doveo belgijsku ekipu u vodstvo, a izjednačio je Torres u 35. minuti.

Janssen je vratio vodstvo Antwerp u u 56. minuti i tih 2:1 stajalo je na semaforu do sudačke nadoknade. Prvo je Guiu u prvoj minuti sudačke nadoknade izjednačio na 2:2, no samo minutu kasnije Ilenikhena postavlja konačnih 3:2. 

Na kraju je vodeća Barcelona s 12 bodova, Porto ima također 12 bodova na drugom mjestu, Šahtar ima devet, a Antwerp tri na dnu. 

Zanimljivo, trener gostiju Xavi izveo je na teren sastav Barcelone koji nikada do sada zajedno nije igrao ni jednu minutu, a neke od najvažnijih igrača ostavio je na klupi.

Nakon još jednog poraza, Xavi je novinarima kazao:

“Moramo biti kritični i pokušati se poboljšati. Nismo u dobrom trenutku. Ali također moramo razmišljati o tome odakle dolazimo i biti sretni čak i ako noć nije bila dobra. U osmini smo finala kao prvi u grupi“, kazao je on.

No, Xavi je ovim porazom ušao u neslavne anale kluba u kojem je na temelju igračke karijere legenda. Bivši veznjak porazom je postao trener s najvećim postotkom poraza u utakmicama Lige prvaka. U 14 utakmica zabilježio je šest poraza, znači 42 posto poraza u LP.

Inače, uoči utakmice španjolski mediji pisali su o blagom nepovjerenju katalonske uprave. Navodno dio sportskog resora misli da Xavi nije najsretnije rješenje za budućnost Barcelone, a dojam je ojačao nakon 2:4 poraza od Girone pred vlastitim navijačima. Predsjednik Joan Laporta zasad stoji na strani Xavija, ali unutar kluba sve je više onih koji bi, nastavi li se ovim tempom, razmislili o drugoj opciji.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...